Emek Partisi İzmir İl Örgütü yaptığı açıklamada 1 Mayıs kutlamalarından sonra kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren İbrahim Kutluay’ın ailesine ve dostlarına başsağlığı dilerken, ölümden kendilerinin sorumlu tutulmasını kınadı.

“Partimize yönelik asılsız ve provokatif suçlamalar kabul edilemez” denilen açıklama şöyle devam etti:

“1 Mayıs günü her yıl olduğu gibi Basmane Meydanı’nda toplandık ve HDK bileşenleri içindeki sıralamaya uygun olarak yürüyüp Cumhuriyet Meydanı’ndan alana girdik. Bu güzergâhla alakası olmayan, Konak'ta toplanarak yürüyen “Halkın Kurtuluşu” isimli bir grupla, aynı yerde toplanmış ya da oradan geçmekte olan başka bir grup arasında yaşanan gerginlikle partimizin hiçbir ilgisi yoktur. Parti İl Örgütümüz yaşanan olaydan herkes gibi sonradan haberdar olmuştur.”

Emek Partisi İzmir İl Örgütü, “Halkın Kurtuluşu” isimli gazetenin taraftarları imzasıyla, bu olayla ve 2 Mayıs'ta Ege Üniversitesi Hastanesi’nde kalp krizi nedeniyle yaşamını kaybeden İbrahim Kutluay’ın ölümüyle ilgili partilerini sorumlu tutan açıklamaları provokatif olarak niteledi ve  “Bu açıklamanın sahiplerini bu tür sorumsuzca tutumlardan uzak durmaya ve akli selimle hareket etmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı. (Demokrat Haber Merkezi)

İbrahim Kutluay’ın ölümü ile ilgili haber:
http://www.demokrathaber.net/guncel/izmir-1-mayisindan-uzucu-haber-h18008.html