Elazığ HDP il binasında toplanarak basın açıklaması yapan Alevi Dedeleri ile Pirleri, Aleviler'in hak ve özgürlüklerini koruyacak ve savunacak tek partinin HDP olduğunu düşündüklerini belirterek, genel seçimlerde HDP'ye destek vereceklerini açıkladı.

"İNANIYORUZ Kİ HDP HAKLARIMIZI SAVUNACAK VE KORUYACAK TEK PARTİ"

Elazığ Pir Sultan Abdal Derneği Dedeleri'nden Lütfü Özer, "Şimdi şu dönemde Aleviler'in hakkını, hukukunu gerçek anlamda ve gerçek Aleviliği'ni gündeme getirecek olan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) olduğuna inanıyoruz. Bu nedenden dolayı tüm Alevi halklarına çağrıda bulunarak, HDP çatısı altında toplanmaya davet ediyorum. Cumhuriyet döneminden bu zamana kadar, tüm siyasi partiler tarafından sürüldük, horlandık ve ezildik. Biz inanıyoruz ki, HDP bizim bu haklarımızı savunacak ve koruyacak tek partidir" dedi.

TELEPLER

Elazığ Alevi Pirleri Derneği Başkanı Hasan Genç de, HDP'ye destek için tüm Aleviler'e çağrıda bulunarak, "Bugün burada toplanmamızın amacı HDP’ye destek vermek ve HDP çatısı altında toplanmaktır. Bu güne kadar diğer siyasi partilerden istemiş olduğumuz taleplerimizin aynısını HDP’den de talep ediyoruz," dedi. Genç, taleplerini şöyle sıraladı:

* Diyanet İşleri Başkanlığı'nın lağvedilmeli, dinler ve inançlar sivil alana terk edilmelidir.

* Zorunlu ve seçmeli din dersleri kaldırılmalı, eğitimin dinleştirilmesi anlayışından vazgeçilmeli, anadilde eğitim talebi karşılanmalıdır.

* Aleviler'in ibadethanelerine yasal statü tanınmalı, el konulmuş ve kapatılmış dergah ve inanç merkezleri, inanç sahiplerine geri verilmelidir.

ALEVİLERE "HDP ÇATISINDA TOPLANMA" ÇAĞRISI

Bu taleplerin HDP tarafından karşılanacağına vurgu yapan Genç, "Bizim oyumuz ve desteğimiz Halkların Demokrasi Partisi'nedir. Bütün Alevi halkımızı, HDP çatısı altında toplanmaya davet ediyoruz" diye konuştu.