Irak ve Şam İslam Devleti örgütünün, Musul’da kontrolü ele geçirmesi İspanya’da da yankı bulurken El Mundo Gazetesi, 'ABD örgüt ile ilgili istihbarat bilgilerini Türkiye ile 2 yıl önce paylaştı ancak Türkiye’nin bu konuda ağır adımlar attı ve şimdi yürüttüğü yanlış dış politikanın bedelini ödüyor.' diye yazdı.

İspanya’nın önde gelen fikir gazetelerinden El Mundo, ’Radikal İslamcılar Türkiye’yi vurmaya başladı’ başlıklı bir haber yorum yayınladı.

Gazete IŞID’ın bu hale gelmesinde Başbakan Erdoğan ve hükümetinin yanlış politikalarının payı olduğunu hatırlatarak ağır suçlamalarda bulundu.

El Mundo, 2012 yılında ABD’nin IŞİD ile ilgili bazı istihbarat bilgilerini Türkiye ile paylaşmasına rağmen hükümetin adım atmakta ağır kaldığına dikkat çekti.

El Mundo gazetesi, Türk hükümetinin Esad rejimini devirme aşkına orada savaş veren tüm gruplara ideolojilerine bakmaksızın destek verdiğine işaret ederek şimdi o grupların namlularını Türkiye’ye çevirmeye başladığını iddia etti.

Türkiye’nin Avrupa’dan gelen aşırı dinci militanların Suriye’ye geçişlerde bir kapı olmasından Avrupa Birliği’nin rahatsızlık duyduğuna dikkat çeken gazete bunda her iki tarafın da bilgi paylaşımından kaynaklanan sorumluluklarının olduğunu belirtti.  

Gazete son olarak, bölgede yaşanan olayların odağında Türkiye’nin olmasını sürpriz karşılamayarak, 'Türkiye yanlış dış politikasının bedelini ödüyor.' dedi.

Kaynak: Basnews