Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'de yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında düzenlenen "El Bab operasyonu" ile ilgili olarak "Arzu ettiğimiz sonucu tam olarak alamadık" dedi.

"El Bab tamamen kuşatıldı, içeride temizlik yapılıyor" diyen Işık, El Bab operasyonunun ardından Rakka operasyonunun gündeme geleceğini söyledi.

Brüksel'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fikri Işık'ın açıkamalarının ilgili bölümü şöyle:

"El Bab şu an tümüyle kuşatıldı, içeride temizlik yapılıyor. Arzu ettiğimiz sonucu tam olarak alamadık. Rakka operasyonunun yanlış aktörlerle yapılmaması Türkiye'nin önceliği. Türkiye olarak biz, bir terör örgütüne karşı başka bir terör örgütünün kullanılmasını tehlikeli bir gelişme olarak görüyoruz.

Meslektaşlarımıza açık açık ifade ettik. 'Bir terör örgütünü başka bir terör örgütüne karşı kullanmayın' diye. 'Rakka operasyonunun kalıcı bir barışa dönüşmesini istiyorsanız yapmanız gereken şey Rakka operasyonunu PYD/PKK unsurlarıyla değil, bölgedeki insanlardan oluşan Arap unsurlarla yapmaktır' dedik. Bu konuda Türkiye olarak her türlü desteği vermeye hazırız. ABD operasyonlara daga fazla destek verecek. ABD Genelkurmay Başkanı yarın Türkiye'ye gelecek mesela."