Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin İsrail'e 130 bin dolar, bir başka ifadeyle 130 ton jet yakıtı sattığını açıkladı. Zeybekçi, bunun bir tanker jet yakıtı anlamına geldiğini ve bunların Türkiye'ye iniş yapan İsrail havayolları ya da özel jetlerine yapılan satış olduğunu söyedi. Zeybekci, "Bunun dışında İsrail'e yapılan bir litre bile jet yakıt satışı yoktur" dedi. Zeybekci, ihracat potansiyeli olan ülkeleri yakın izlemeye alacaklarını belirtirken, "İran'ı elek gibi eleyeceğiz. İhracatımızı 7 milyar dolardan 15 milyar dolara çıkaracağız" dedi.

Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleriyle dün akşam iftar yemeğinde bir araya gelen Zeybekci, gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.

Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre; Türkiye'nin Filistin'e saldıran İsrail jetlerine yakıt satıp satmadığı sorusuna Zeybekci, "Türkiye, İsrailli şirketlere 130 bin dolarlık jet yakıtı satmış görülüyor. Bu, yaklaşık 130 tonluk jet yakıtı demek. Uluslararası havacılık işletmelerinde Türkiye'ye inen İsrailli havayolları ya da özel jetlerin yakıt aldıklarında şirketlerine kesilen faturadır. Yoksa İsrail'e satılan 1 litre bile jet yakıtı yoktur. Asla ve asla yoktur. THY'nin de oradan aldığı jet yakıtı vardır, faturaları vardır" yanıtını verdi.