MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP ile mutabakata varıp Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak aday olarak gösterdikleri Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu'na ilişkin konuştu. Uzlaşmanın 'gelecek için umut' verdiğini ifade eden Bahçeli şunları söyledi:

Seçimin demokratik usuller ve demokratik sabırla sağlanması şarttır. MHP öteden beri cumhurbaşkanı makamına oturacak şahsiyetin kucaklayıcı ve kapsayıcı olması gerektiğini savunmuştur. Cumhura baş seçeceğimize göre uzlaşmanın önemine değindik. Cumhurbaşkanı herkesi temsil etsin dedik. 16 Mayıstan beri yoğun temaslarda bulunduk.

Sonunda uzlaşma arayışlarımız meyvesini vermiştir. CHP dün aday teklifi ile geldi. CHP’nin önerisi bizi memnun etmiştir. MHP bu teklifi benimsemiş, makul ve yerinde bulmuştur. 12. Cumhurbaşkanı adayı olarak sayın Prof. Dr. İhsanoğlu’nun ismi üzerinde mutabakat sağladığımızı tekrar belirmek isterim.

Daha önce görüştüğümüz siyasi partilerin bu gelişmeye sıcak yaklaşacaklarını ümit ediyoruz. Bu uzlaşmanın gelecek için umut verdiğini belirtmek istiyorum. Bilgili, birikimli, çelebi ruhlu bir bilim insanıdır. 10 yıla yakın sürdürdüğü görevinde çok başarılı olmuştur. Siyasetle organik bir bağının olmadığı hepimizin malumudur. Şu zamanda aday olması Türkiye için bir şanstır.