CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı adayı olan ve muhafazakâr geçmişine Alevilerin nasıl yaklaşacağı merak edilen Ekmeleddin İhsanoğlu, 2 Temmuz Sivas katliamının yıldönümünde Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesini ziyaret etti.

İhsanoğlu, katliamı kınayarak Madımak Oteli'nin müze olmasını istedi.

Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Aleviler için önemli mekanlardan olan Hacubektaş'ı ziyaret etti. Burada kısa bir konuşma yapan İhsanoğlu, "Hacıbektaş önünde saygıyla eğiliyorum. Türkiye’de demokrasi mücadelesi yeniden başlıyor. Bu, artık halkın yeniden ‘yeter söz milletin’ kavgasıdır. Bunun adı çelebice mücadeledir” dedi.

İhsanoğlu, 2 Temmuz Sivas katliamıyla ilgili olarak da konuştu; seçildiği takdirde, Madımak Oteli'nin müze yapılması için girişimde bulunacağını belirtti:

"Bugün güzelliklerle dolu tarihimizin karanlık günlerinden birinin yıldönümü. 21 sene önce 30'a yakın insanımız kurban edildi. Bunun nedeni kara taassup ve tahriktir. Bütün canlar bizimdir. Bu kaybolan canların hesabı verilmiyor. 21 sene geçti herkesin yanına kâr kalıyor. Ben bunu yapanları telin ediyorum. Ölenlere de allahtan rahmet diliyorum. Bu otel bir ibret müzesi olmalı, Ben seçildiğim zaman takip edeceğim."