Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, İstanbul gezisi sırasında Türk Solu dergisinin, 'Ekmeleddin'e neden evet?' kapaklı sayısı ile verdiği poz tartışma yarattı.

CHP ve MHP 'nin Cumhurbaşkanlığı için çatı aday ilan ettiği Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun dün İstanbul 'da yaptığı gezide çekilen bir fotoğrafı tartışma yarattı.

Daha önce "Kürtlere doğum kontrolü yapılması" ve "Kürtlerden alışveriş yapılmaması" gibi kampanyalarıyla gündeme gelen ırkçı bir grubun çıkardığı Türk Solu Dergisi, son sayısında Ekmeleddin İhsanoğlu'nu kapak yaptı. Derginin muhtevasından haberi olmayan İhsanoğlu da dün İstanbul gezisinde kendisine iletilen derginin bu son sayısını havaya kaldırarak poz verdi.

Derginin başka bazı kapak konuları da şöyleydi: “Devlet Dersimlilerden değil, Dersimliler devletten özür dilesin", "Kürt sorunu yok Kürt istilası var".

Ulusal Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Solu dergisi sorumlu yazı işleri müdürü Özgür Erdem, İhsanoğlu'na hediye ettiği dergiyi Twitter hesabından böyle duyurdu:

Sosyal medyada Ekmeleddin İhsanoğlu'nun bu pozu tartışma yarattı. Birçok kişi İhsanoğlu'nu protesto ederken, bazı yorumcular da bunun Türk Solu adlı ırkçı grubun bir provakasyonu olduğu değerlendirmesinde bulundu:

Özgür Mumcu şöyle yazdı:

“Türk Solu dergisiyle fotoğraf çektirtmek şuursuzlukta yeni bir aşama. İkinci turda Kürt hareketinin oyuna muhtaçsın ve elinde "Kürtlerden alışveriş yapmayın" diyen ırkçı Türk solu dergisiyle poz veriyorsun.”

Fatih Yaşlı’nın yorumu ise şöyleydi:

“Taksim ziyaretinde Ekmel Bey'in eline ırkçı-faşist "Türk Solu" dergisini verip fotoğrafını çekmişler. Ekibinin apolitikliği göz kamaştırıcı.”