Emekçi Hareket Partisi (EHP) bir açıklama yayınlayarak seçimlerde HDP ile dayanışma çağrısı yaptı.

"Gezi Direnişi sonrası AKP ile yapılan üçüncü seçim mücadelesinde de AKP'yi durdurabilecek tüm güçleri Haziran seçimlerinde yan yana gelmeye çağırıyoruz" denilen açıklamada barajı geçmesi için HDP ile dayanışılması çağrısı yapıldı.

Erdoğan’ın diktatörlük hayallerinin ortadan kaldırılması gerektiği vurgulanan açıklamada; “Emekçi Hareket Partisi olarak bu hedef doğrultusunda HDP’ye oy verilmesi için seçim mücadelesini yürüyebileceğimiz herkesle birlikte başlatıyoruz. AKP’nin mecliste de geriletilmesi, barajın yıkılması için HDP ile dayanışıyoruz” denildi.

Seçimlerde saltanata son vermek için dişe diş bir mücadele yürütmekten geri durulmayacağı belirtilen açıklamada; “Ne oy vermek ne söz söylemek siyasal mücadele ile ikame edilebilir. Siyasal mücadele kelimelerin yan yana dizilmesiyle değil politik güçlerin yan yana dizilmesi ve hamle yapması ile mümkün olacaktır. AKP’nin sandıkta geriletilmesi için yapılacak hamle barajı geçebilen demokratik güçler ile dayanışmak olacaktır” denildi.

Gezi Direnişi sonrası AKP ile yapılan üçüncü seçim mücadelesinde AKP’yi durdurabilecek tüm güçleri Haziran seçimlerinde yan yana gelmeye çağırılan açıklamada şunlar dile getirildi:

“Birlikte seçim mücadelesi yürütürsek şu günlerde görmüş olduğumuz AKP içi gerilimler mutlaka artacaktır. Mecliste güç kaybetmiş bir AKP güçlenerek çıkan bir AKP’den daha kötü olamaz. Her istediği kanunu elini kolunu sallayarak geçiremez. Diktatörlüğe giden yol Gezi’ye çarptığı gibi Haziran seçimlerine de çarpacaktır. Yerel seçimlerde Gezi’nin ittifakını kuramadık ama halk sandıkta sonuna kadar AKP’ye karşı mücadele etti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partimiz de Demirtaş’ı destekledi, bölgesel değil ülkesel siyaset Demirtaş’ı barajın dibine kadar getirdi. Şimdi o barajı bir çırpıda aşabilecek olan hepimizden çok HDP’dir. HDP barajı aşarsa AKP ve Erdoğan’ın başkanlık hayalleri suya düşer. AKP’nin geriletilmesi için HDP’li yoldaşlarımıza biz de omuz  veriyoruz.'' (Evrensel)