İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Jandarma ve Sahil Güvenlik’te generallik, albaylık diğer tüm rütbeler duruyor. Ama hangi rütbeye kimin general, kimin albay olacağına, nasıl terfi edileceği, terfiler ve tayinler Emniyet’te olduğu gibi Bakanlık’ta olacak” ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Jandarma Genel Komutanlığı'nın İçişleri Bakanlığı'na bağlanmasından sonra terfi ve atamaların nasıl yapılacağına dair açıklamalarda bulundu.

Bakan Ala "Jandarma ve Sahil Güvenlik’te generallik, albaylık diğer tüm rütbeler duruyor. Ama hangi rütbeye kimin general, kimin albay olacağına, nasıl terfi edileceği, terfiler ve tayinler Emniyet’te olduğu gibi Bakanlık’ta olacak.
 
“Ben imzalayacağım, Başbakanımız imzalayacak ve Cumhurbaşkanımız imzalayacak. Üçlü kararnameyle olacak. Bu hesap verebilirliği artıracak, önceden tedbir alma imkanını artıracak, kuvvetin bölünmesini sağlayacak" dedi.
 
RÜTBELER DEĞİŞECEK Mİ?
 
Bakan Ala, "Rütbelerde herhangi bir değişiklik yapmıyoruz. Teğmenden generale kadar rütbeler var. Jandarma’da orgeneral yoktu, o da ihdas edildi... Jandarma’da tümgeneral, korgeneral, albay, yarbay var. Bunların terfi sistemi Askeri Şura’daydı, aldık; artık İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın kararıyla yapılacak. Genelkurmay dizayn ediyordu artık İçişleri Bakanlığı yapacak" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Ala, Jandarma'nın kıyafetlerini yenileyeceklerini de açıkladı.