İçişleri Bakanı Efkan Ala,” ''Bunlar Türkiye'ye yakışmayan hareketler. Spor yapmak şiir okumak gibidir. Hiç hatayı kaldırmaz'' ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Trabzonspor-Fenerbahçe ve Ankaragücü-Amedspor arasında oynanan karşılaşmalarda çıkan olaylara ilişkin konuştu.

Ala özetle şu ifadeleri kullandı:

''Hem Trabzonspor Başkanı'nı aradım hem Amedspor Başkanı'nı aradım geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Bunlar Türkiye'ye yakışmayan hareketler. Fakat Türkiye'nin aşamayacağı şeyler değil. Spor olunca bizler en ufak sorunu bile kabullenmek istemeyiz. Spor şiir gibidir. Bir harflik hecelik sapma bile ahengi bozar orada başından sonuna 11 heceli ise 11 heceli bir şiir olarak okunmalıdır. Spor yapmak şiir okumak gibidir. Hiç hatayı kaldırmaz. Mesela Trabzon'a dışarında 500'ün üzerinde güvenlik gücü göndermiştik. Derbi maçlarda bunu hep yapıyoruz. Ankara'da ise bir kısım seyircisizdi. Hatası eksiği olan varsa tabii ki gereği yapılır.''

KİLİS'E ATILAN IŞİD ROKETLERİ

İçişleri Bakanı Ala, Kilis'e atılan IŞİD roketleriyle ilgili ise, "Kilis tam sınırda. Ülkemize yönelik şu ana kadar hangi şekilde bir saldırı olmuşsa, karşılığı uluslararası hukuk ve angajman kuralları çerçevesinde derhal verilmiştir. Bundan sonra da bu kararlılıkla devam ettirilecektir. Kilis'teki vatandaşlarımızın bu sorunu daha fazla yaşamaması için hangi tedbirler gözden geçirilecek, hangileri yeniden değerlendirilecek, ek tedbirler alınacak, bunları dün yaptığımız toplantılarda kararlaştırdık. Bunların bazıları yapıldıktan sonra fark edilecek tedbirlerdir'' dedi.

1 MAYIS KUTLAMALARI

Bakan Ala, 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili olarak ''En güzel şekilde nerede güvenlik alabiliriz ve en güzel şekilde onlar, nerede bu kutlamaları yapabilirler, bu çerçevede o yerler belirleniyor. Bu dönemde de bütün sendikalarımız, sivil toplum örgütleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları değerlendirmelerini yaptılar, diyalog içerisinde hareket ettiler. Hakikaten onların da güvenlik birimlerimizin de milletimizin de arzu ettiği şekilde şu ana kadar gitti. Bundan sonra da inşallah 1 Mayıs'ı bu şekilde kutlayacağız ve değerlendireceğiz. Biz de onların, oraya gelen vatandaşlarımızın, çalışanlarımızın, işçilerimizin bize yakışır, milletimize yakışır biçimde ve kendilerinin hak ettiği biçimde kutlamalarını sağlamak için elimizden gelen her türlü tedbiri alacağız."