İçişleri Bakanı Efkan Ala, Cizre’deki yaralılara ilişkin, günlerdir iktidara yakın medyanın manşetlerinde yer alan "PKK'nın Sırp keskin nişancısı yakalandı" haberlerinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Cizre'de 50 günü aşkındır devam eden abluka ve saldırılara değinen Ala, operasyonların 1-2 güne biteceğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı yabancı keskin nişancılara dair konuşan Ala, "Ama Sırp keskin nişancılar olduğu spekülasyondur. Uyruk açıklamıyoruz. Yanıbaşımızdaki Suriye'nin durumu ortada. Oradan geçişler olabiliyor. Ama Türkiye'nin uluslararası ilişkileri de dikkate alınarak açıklamalar yapıyoruz" diye konuştu

Cizre'de yaralıların bulunduğu bodruma dair  konuşan Ala, "Orada güvenlik güçlerimiz mücadele ederken bu tür spekülatif haberlerin, sonradan yalan olduğu ortaya çıktı, bunların ciddiye alınmaması gerektiği meselesine dikkat çekiyorum. Söylenen yere defalarca ambulans gönderildi. Bütün giden ambulanslara ateş edildi. Zaten çukurlar kazılmış. Gerçeği örtemezsiniz, birtakım kurnazlıklarla ortadan kaldıramazsınız.

“Cizre'de olup biten terörle mücadeledir. 50 gündür sokağa çıkma yasağı uygulanıyorsa oradaki vatandaşlarımızın can güvenliğini korumak içindir. Orada kentsel dönüşüm projesi var. Oradaki çukurları yüzde doksan, bomba düzenekleri de yüzde 99 oranında temizlenmiştir.

“Bütün sıkıntı bu sona gelmişken terörle mücadeleyi sekteye uğratmak için kurgu yapılması. Yaralıyı yaralı olarak, teröristi terörist olarak, vatandaşı vatandaş olarak değerlendiririz. Zihinleri karıştırarak karışık işler yapacağımızı düşünenler yanılıyor.

Bina algı yönetiminin bir parçası. Bir bina yok ki orada. 80 ila 100 bina var. Terör örgütünün önemli isimleri orada var. Önemli bir mesafe katedildi. 2 olsa ne olacak sonuçta oraları yaşanmaz hale getiren bu işin ele başları orada.

Onun için de çok fazla ses çıkararak belki bunu durdurabilir miyiz diye düşünüyorlar. Bunu durdurmanın tek yolu var, kendilerine oy veren vatandaşlara karşı sorumluluklarını yerine getirecekler. Çukurları dolduracaklar, bomba düzeneklerini ortadan kaldıracaklar ve sorun bitecek.

Tamamen temizlenen hendek çukur yüzde 99'a ulaştı. 80-100 ev kaldı temizlenecek.

Cizre 1-2 güne biter diğeri 1-2 hafta sürer...

(Kaynak: Evrensel)