DTK Sağlık Meclisi, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın sağlık durumuyla ilgili açıklamada bulundu.  Öcalan’ın sağlık durumunun kötüye giderek ciddi bir hal almasının tecrit koşullarından kaynaklı olduğu belirtilen açıklamada, hükümet ile ilgili bakanlığın her hangi bir pratik adım atmamasının kaygı uyandırdığı kaydedildi.

'BARIŞ SÜRECİ İÇİN HAYATİ ÖNEMDE'

“Sn Öcalan’ın kapsamlı bir muayeneden geçirilmesi için bağımsız bir uzman Doktorlar heyetini oluşturmaya hazırız” denilen DTK Sağlık Meclisi açıklamasında, Öcalan'ın sağlığı ve güvenliğinin barış ve müzakere sürecinin devam etmesi ve başarıya ulaşması için Türkiye halkları için hayati önemde doluğu söylendi.

'HEYET OLUŞTURMAYA HAZIRIZ'

"Tıbbı-Etik değerler ve evrensel hukuk normları tutuklu ve hükümlülerin sağlığından ve diğer haklarından hükümet ve devletleri sorumlu kılmaktadır," denilen açıklamada, Öcalan'ın 'bağımsız sağlık heyeti' talebi hatırlatılarak, "Demokratik Toplum Kongresi Sağlık Meclisi olarak Sn Öcalan’ın kapsamlı bir muayeneden geçirilmesi için bağımsız bir uzman Doktorlar heyetini oluşturmaya hazır olduğumuzu belirtir, başta ilgili bakanlık olmak üzere hükümet ve tüm kamuoyunu Sn. Öcalan’ın sağlığı noktasında duyarlı olmaya çağırıyoruz," denildi.

HÜKÜMETİN ADIM ATMAMASI KAYGI UYANDIRICI

Açıklamada ayrıca, hükümet ve ilgili bakanlık tarafından bugüne kadar herhangi bir açıklama yapılmamış olması ve pratik adım atılmamasının da kaygı uyandırdığı belirtildi.