PKK kamplarına yönelik hava saldırılarında Kandil Dağı eteklerindeki sivil yerleşim yeri olan Zergele köyünün bombalanarak katliam gerçekleştirilmesinin ardından Demokratik Toplum Kongresi (DTK) bir açıklama yaptı. DTK, "Uluslararası ceza mahkemesi başta olmak üzere bu çerçevede ki uluslararası kuruluşları bu olayın üzerine gitmeye tüm halkımızı bu olay karşısında tepkilerini göstermeye ve uluslararası basın kuruluşlarını da bu olayın takipçisi olmaya davet ediyoruz!" denildi.

DTK'nın katliama ilişkin açıklaması şöyle:

"Devletin 25 Temmuz 2015 tarihi itibarı ile başlayan hava saldırılarının bir doğa ve insan katliamına yol açacağı çok aşikârdı. Daha önce 21 ağustos 2011’de Güney Kürdistan da Kortek bölgesinde bir ailenin yok olmasını yol açan, 28 Aralık 2011’de Roboski’de 19’u çocuk 34 insanımızın katledilmesi ile sonuçlanan saldırılar halen hafızalarda olup sorumluları cezalandırılmamışken, yeni bir sivil katliamla karşı karşıyayız.

Bugün yine Güney Kürdistan’da Zergele Köyünde 1’i hamile kadın olmak üzere 10 kişinin katledildiği saldırı ile bir kez daha Kürdistan halkı olarak sarsıldık. Bu vahşi saldırının sorumluları Kürt halkına ve insanlığa karşı, her zaman Katiller olarak anılacaktır ve uygulamaları terör devleti uygulamaları olarak tarihe geçecektir.

Bu temel de Uluslararası ceza mahkemesi başta olmak üzere bu çerçevede ki uluslararası kuruluşları bu olayın üzerine gitmeye tüm halkımızı bu olay karşısında tepkilerini göstermeye ve uluslararası basın kuruluşlarını da bu olayın takipçisi olmaya davet ediyoruz!

Hava saldırısında yaşamlarını yitirenlerin aileleri başta olmak üzere bütün Kürdistan halkının başı sağ olsun diyor, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) olarak, bu katliamın sorumlularını lanetliyor ve kınıyoruz… " (Demokrat Haber)