Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker Partisi'nin Kocaeli İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay'ın 12 Haziran seçimlerinde aday gösterme konusunda kararlı olduklarını ve kabul ettikleri takdirde aday göstereceklerini, mahkeme sürecinin de devam edebileceğini söyledi.

HABERAL VE PERİNÇEK DE SIRADA

Masum Türker, tutuklu olan gazetecilerin kürsü hürriyetini sağlamak için aday göstereceklerini söyledi. Masum Türker sözlerine şöyle devam etti:

"Bizim CHP ile farkımız var. CHP'de aday yapılması söz konusu gündeme gelirken malesef şu tartışmaya neden oldular 'Bunlar aday olunca özgür olacaklar ve böylelikle yargılanmadan kurtulacaklar' diye düşünüldü. Biz böyle bir düşünceyle bu arkadaşları sanki suçluymuş gibi peşinen tömet altında tutulmasına karşıyız. Biz bu iki arkadaşın düşünce adamı, fikir adamı, siyasal eylem adamı olarak bugünkü Türkiye'nin değişim sürecinde parlementoda bulunmalarından mutlu olacağımızı belirtmiştik. Önceki açıklamalarımda da isterlerse eğer sayın Balbay, Özkan, Mehmet Haberal ve Doğu Perinçek'in de partimizden aday gösterilebileceğini söylemiştik."

Masum Türker, bu konu üzerinde daha önce çok fazla durulmadığını, konu CHP'ye getirildiğinde saptırıldığını ileri sürerek, "Bu arkadaşlar aday olup milletvekili seçilseler bile, eğer suçları varsa mahkemelerinin devam etmesini engelleyemezler. Çünkü yargılandıkları mahkeme özel bir mahkemedir. Olağanüstü bir mahkemedir ve o mahkeme devam eder. Biz bu arkadaşların suçlu olmadıklarına inanıyoruz. Onların bir güç gösterisi nedeniyle töhemet altında tuttuklu olduklarından ve bu nedenle yargılandıklarından dolayı kuşkumuz var. Bu arkadaşlara kürsü hürriyetini sağlamak, bu süreç içinde düşüncelerini parlementoda açıklamaları adına aday gösterebileceğimizi söyledik. Bu tutumuzda kararlıyız." diye konuştu.

Basın toplantısında, "Ergenekon diye anlatılan ve içinin boş olduğunu düşündüğümüz kavramla Türkiye'de herkes mahkum edilmek isteniyor." diyen Masut Türker, en çok mahkum edilmek istenenlerin de Milliyetçiler olduğunu ileri sürdü. "Biz DSP olarak temel ilkemiz ulusalcı olmak, ulusal birlikten yana olmaktır. Bu nedenle birilerini sırf ulusalcı oldu diye mahkum etmeye kalkışırsanız biz onun yanında yer alırız. Onun aklanması için, onun yardıma ihtiyacı varsa her türlü yardımı yaparız. Biz yine söylediğimiz yerdeyiz. Bu değerli arkadaşlarımız talep ettikleri yerde onları diledikleri yerden aday gösteririz." dedi.

Geçtiğimiz günlerde HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu ile görüşüp, seçim ittifakı sinyali veren Masum Türker'i bugün bir açıklama yapan pamukoğlu yarı yolda bıraktı. Pamukoğlu,"HEPAR, mecliste veya Meclis dışındaki hiçbir siyasi partiyle kesinlikle ve kesinlikle seçim ittifakı yapmayacaktır." dedi.