BBP'nin ardından DSP de olağanüstü kurultayı topladı. Seçim sonuçlarında alınan sonucun büyük tartışma yarattığı partide genel başkanlık için üç aday yarıştı. Başkan adaylarının konuşma sıra ve sürelerinin belirlenmesi sırasında bazı delegelerin birbirleri üzerine yürümesiyle kısa süreli arbede yaşandı.

Genel başkan Masum Türker, Hasan Macit ve Emrah Konuralp DSP'nin yeni lideri olmak için yarıştılar.

Büyük Anadolu Otelde gerçekleştirilen olağanüstü kurultayda, divanın oluşturulması ve Divan Başkanlığına Hikmet Sami Türk'ün seçilmesinin ardından delegeleri selamlayan Türker, konuşmasında 12 Haziran seçimlerine ilişkin öz eleştiri yaptı.

DSP Olağanüstü Genel Kurultayında genel başkanlık için yarışan  Masum Türker, Hasan Macit ve Emrah Konuralp ilk turda delege tam sayısının salt çoğunluğunu elde edemedi.

Türker 415, Macit 123, Konuralp 120 oy aldı. Böylece adaylardan hiçbiri, üye tam sayısının salt çoğunluğunu elde edemediği için genel başkan seçilemedi.

Bu arada, genel başkan adaylarından Hasan Macit ikinci tur oylaması öncesinde adaylıktan çekildi.

MASUM TÜRKER ÜÇÜNCÜ TURDA SEÇİLDİ

Genel başkanlık için yapılan oylamanın üçüncü turunda, 531 delegenin 418'inin oyunu alan Türker, yeniden DSP Genel Başkanı oldu. Diğer aday Emrah Konuralp ise 112 oy aldı.

Merkez Disiplin Kurulunu da Türker'in listesi kazandı. Türker, yeniden genel başkanlığa seçilmesinin ardından kendisine destek verenlere teşekkür etti.

''Ben değil, DSP kazanmıştır. Bütün arkadaşlarla bundan sonra da beraberiz'' diyen Türker, arkadaşlarına parti içi kavga yerine hep birlikte çalışma önerisinde bulundu.