Sözcü yazarı Emin Çölaşan, "DSP’nin yeni görevi: AKP’ye hizmet" başlığıyla yayınladığı bugünkü yazısında seçimlere kısa bir süre kaldığını hatırlattı. DSP'ye yüklenen Çölaşan, Ecevit Ailesi’nin partisi olan DSP'nin siyasette artık bir ağırlığı kalmadığını iddia etti.

İzmir'i almanın AKP için çok önemli bir hedef olduğunu savunan Çölaşan, "Evet, İzmir kalesini düşürüp CHP’nin elinden almak AKP’nin bir numaralı hedefi. İzmir’i almak için her türlü fedakarlığı yapacaklarına inanın. Hemen bir şeyi belirteyim: İzmir’de oylar bölünmediği sürece AKP nasihat alır, Binali Ankara’ya eli boş olarak döner" değerlendirmesinde bulundu.

DSP VE DSP'YE GEÇENLERE ELEŞTİRİ

DSP’nin, CHP’den aday adayı olup da aday gösterilmeyen kimseleri son anda aday göstermesini oy bölücülüğü olarak niteleyen Çölaşan, "Aday gösterilmeyenlerin çoğu içindeki kırgınlık ve kızgınlığı dışarıya vurmadı, partisi için çalışmayı sürdüreceğini açıkladı. Ama bazıları vardı ki, onlar başka bir yolu tercih ettiler. CHP’den olamayınca bu kez DSP’den aday oldular! Ben bu olaya gerek DSP ve gerekse son anda DSP’den aday olmayı içine sindirenler açısından karşıyım" diyerek eleştirdi.

Çölaşan DSP için çok sert sözler sarf etti: “DSP ne biçim bir parti imiş ki, umudunu CHP’nin küskünlerine bağlamış! CHP’den bir anda DSP’ye geçen adayların yaptığı da en az DSP’nin yaptığı kadar yakışıksızdır.”

RAHMİ SEZGİ, DSP'DEN İSTİFA ETTİ

DSP eski İzmir Milletvekili Rahmi Sezgin de, CHP'den aday gösterilmeyince DSP'den aday olanlara tepki göstererek, partisinden istifa etti. 1999 yılında DSP'li olan ve o yıl milletvekili seçilen Sezgin, şöyle konuştu.

“DSP'den aday olanlar direk DSP'li olup da aday olsalardı diyeceğim bir şey yoktu. CHP'den kabul edilmeyip DSP'den aday gösterilmeleri oyları bölmekten öte bir şey değil. Bunun DSP'ye değil AKP'ye yarayacağını düşünüyorum. Benden başka İzmir'de eski milletvekili olup da partide kalan yok. Hepsi başka partilere geçti. Ben üyeliğimi sonlandırmak istemedim. Ancak bu duruma sessiz kalamazdım. Mevcut DSP'lilere saygısızlık yapıldı. Onlardan da bir aday çıkabilirdi. CHP'den gelip aday olanlar, CHP'de eleştirdiklerini kendileri DSP'de yapmış oldu. Benim görüşüme göre uygulama etik değil.”

TORBALI DSP GENÇLİK KOLLARI CHP’YE GEÇTİ

DSP Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Katko, “Biz AK Parti’nin kazanmasını istemiyoruz. Bu nedenle CHP’ye geldik” dedi.