Türkiye Komünist Partisi (TKP) ilk defa bir belediye başkanlığını kazanmaya yaklaştı.

2012 yılında çıkan belediyeler yasası ile Antakya'dan ayrılıp ve ayrı ilçe ilan edilen Defne’de yapılacak ilk belediye başkanlığı seçimlerinde TKP adayı iddialı.

Yerel seçimlere sayılı günler kala DSP adayı, TKP Defne Belediye Başkan Adayı Sevra Baklacı lehine yarıştan çekildi. Baklacı, ilk kez belediye başkanını seçecek olan Defne'de koltuğa en yakın aday oldu.

SURİYE HABER AJANSI'NDA ÇALIŞIYORDU

Suriye devlet televizyonunda Türkçe ana haber spikerliği yapan Sevra Baklacı, Türkiye Komünist Partisi'nin Hatay'ın Defne Beldesi'nden belediye başkan adayı olmuştu.

1983 Hatay doğumlu olan Sevra Baklacı, 2011 yılında Arapça eğitimi için Suriye'ye gitmiş, eğitimi süresince Suriye Haber Ajansı'nda (SANA) işe başlamış, Suriye Devlet Televizyonu'nda ve Şam Radyosu'nda hem spikerlik hem de tercümanlık yapmıştı.

ANKETLERDE BİRİNCİ SIRADA

DSP'den aday olan Eyhem Günay, 30 Mart Pazar günü yapılacak seçimlere kısa bir süre kala yazılı bir açıklama yaparak TKP Defne Belediye Başkan Adayı Sevra Baklacı lehine yarıştan çekildi.

Halktan gelen talepler nedeniyle çekildiğini açıklayan Günay, anketlerde birinci sırada çıkan Baklacı için çalışacağını kaydetti.

Sol.org’un haberine göre ekibi ve destekçileriyle görüşerek, Defne'de kalıcı, güçlü bir halk hareketi oluşturmak için TKP adayı lehine seçime girmeme kararı aldıklarını ifade eden Günay "Tüm gücümüzle Sevra Baklacı'ya destek vereceğiz" dedi.

"Birleşen halk kazanacaktır; biz haklıyız ve kazanacağız. Defne'de Sevra; Defne'de halk kazanacak" ifadelerini kullanan Günay, açıklamasını "Defne'den Türkiye'ye birleşmenin gücünü, güzelliğini, başarısını, zaferini gösterelim" cümlesiyle bitirdi.

AKP'ye yaklaşık yüzde 1 civarında oy çıkan Defne, ilk kez belediye başkanı seçiyor. (Demokrat Haber)