Demokrat Parti eski Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinden sonra “AKP’nin emrindeyim” açıklamasına DP İl Başkanlarından tepki geldi.

 

DP İl Başkanları adına bir açıklama yapan DP Yalova İl Başkanı Bahattin Sabahçı, 2009 Yerel seçimlerde DP’nin Türkiye’de tek il belediye başkanlığını Yalova’da kazandığını hatırlatarak, DP İl Teşkilatlarının ve tabanının DP eski Genel Başkanı Süleyman Soylu'ya haklarını helal etmediklerini söyledi.

 

Sabahçı, açıklamasında şöyle dedi:

“Türkiye‘deki 81 ildeki il başkanları arkadaşlarımızla birlikte, AKP’nin emrine giren Süleyman Soylu’yu affetmiyoruz. Bugüne kadar kendisine verdiğimiz desteği ve oylarımızı da helal etmiyoruz. DP tarihinde bir çok ihanet yaşadı. Ancak eski bir Genel Başkanın ihaneti ile karşı karşıyayız. AKP’nin emrine giren eski Genel Başkan Süleyman Soylu’nun, siyaseti toplumsal çıkarlar doğrultusunda değil, kişisel çıkarlar doğrultusunda yaptığına tanık oluyoruz. DP, dün olduğu gibi partisine ihanet eden kişileri- parti bünyesinde barındırmaz. Kendisine verdiğimiz destek ve oylarımızı helal etmiyoruz.”