Seçime doğru Demokrat Parti'nin yürüttüğü ittifak arayışı "çatı"da kilitlendi. Saadet Partisi basına "Uzlaşma sağlandı, çatı biziz" haberini sızdırdı. Ama Demokrat Parti çatının Saadet Partisi olduğunu kabul etmedi.

İLK HABER SAADET PARTİSİ YÖNETİMİNDEN

Türkiye Partisi ve Demokrat Parti ile sürdürülen seçim ittifakı görüşmelerinin uzlaşma ile tamamlandığı söylendi, Saadet Partisi çatısı altında bu üç partinin seçime gireceği belirtildi.

Hatta isminin verilmesini istemeyen bir parti kurmayı, "Demokrat Parti'nin bugün yapacağı GİK toplantısı öncesinde uzlaşma açıklanacak" dedi.

Ama öyle olmadı. Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, uzlaştık ya da uzlaşmadık demeden, "Biz Demokrat Parti bayrağı altına Saadet Partisi dahil Milli Görüş ve bütün merkez sağı bekliyoruz" açıklamasını yaptı.
 
Bu açıklamanın ardından CNN TÜRK'e konuşan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk "Üç parti arasındaki ittifak çalışmaları uyumlu bir şekilde devam ediyor" dedi; ama çatının Saadet Partisi olmasını istediklerinin de altını çizdi.

SAADET KANADINDAN BİR AÇIKLAMA DAHA: "HOCAMIZIN  VASİYETİ"

SP cephesinden son açıklama da Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'tan geldi. Kamalak, ittifak çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Demokrat Parti ve Türkiye Partisi'nin Hocamızın vasiyetine uyacaklarını düşünüyorum" dedi.

Kamalak Meclis dışı partilerin ittifak yapmasının Necmettin Erbakan'ın vasiyeti olduğunu söyledi.

İttifak konusunda duraksanan noktanın "çatı meselesi" olduğunu belirten Mustafa Kamalak, "Hocamızın vasiyeti gayet açık. Her iki genel başkanımız, yani Namık Kemal Zeybek ve Abdüllatif Şener Bey, Hocamızla bir araya gelmişlerdi. Ben de vardım. Daha sonraki aşamalarda, çeşitli zamanlarda görüşmeler oldu. Hocamızla sık sık baş başa görüştüğümüz zamanlar oldu. Hocamız, iki şeyi vurguluyordu; 'İttifak mutlaka yapılmalıdır. Ülkenin salahı için gereklidir. Çatının da Saadet Partisi olması gerekir. Çünkü toprak ayağımızın altından kayıyor. Vatan tehlikededir' diyordu. Zeybek ve Şener, hocamız ile çalıştılar. Bu nedenle iki genel başkanın da onun vasiyetini yerine getirilmesine sıcak bakacaklarına inanıyorum" diye konuştu.

CNNTURK