Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Yüksekova merkeze 20 km. uzaklıkta yaptığı mitinge ilçeden sadece Milletvekili Adayı Namık Ereli katılırken, batı illerinden ise yaklaşık 50 kişi mitinge getirildi. Mitinge ilçeden katılan tek kişi olan Namık Ereli de, mitingin ardından Vatan Partisi'nden istifa ederek HDP'ye katıldı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde herhangi bir örgütlenmesi ve tabelası dahi bulunmayan Vatan Partisi, Genel Başkan Doğu Perinçek'in katılımıyla miting yaptı. Selahattin Eyyubi Havaalanı'na bir grup Vatan Partisi üyesi ile inen Perinçek, havaalanının yanındaki boş alandaki yeni şehir stadına polisin zırhlı araç konvoyu eşliğinde getirildi. Antep, Adana ve bölge illerinden Vatan Partisi'nin milletvekili adaylarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişi, bir otobüsle ilçeye 20 kilometre uzaklıktaki alana zırhlı araç konvoyu eşliğinde götürüldü.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, Yüksekova'dan sadece Vatan Partisi Milletvekili Adayı Namık Ereli'nin katıldığı mitingde, gazeteci ve polislerin sayısının mitinge katılanlardan fazla olması dikkat çekti. Bu arada bir gazetecinin "İlçe merkezine gitmeyi düşünmüyor musunuz?" sorusuna ise Perinçek, "Emniyetle karşı karşıya kalmak istemiyorum" şeklinde cevap verdi.

Burada yaptığı konuşmadan sonra Perinçek, tekrar zırhlı araç eşliğinde havaalanına götürülürken, diğer partililer de geldikleri gibi zırhlı araç konvoyu eşliğinde ilçeden ayrıldı. Polis ise geçiş güzergahlarında TOMA'lar ve akrep tipi zırhlı araçlar bekletti.

HDP’YE KATILDI

Vatan Partisi mitinginin ardından ilde birinci sıradan milletvekili adayı olan Namık Ereli, partisinden istifa ettiğini ve adaylıktan çekildiğini duyurarak İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına dilekçe verdi.

Ereli, dilekçesinde “Vatan Partisi milletvekili adaylığımdan istifa etmek istiyorum. Gerekli işlemlerin yapılması ve istifamın kabulü hususunda durumu bilgilerinize saygı ile arz olunur” ifadelerine yer verdi.

İlçe Seçim Kurulu’na dilekçe verdikten sonra Halkların Demokrasi Partisi’ne (HDP) giden Ereli, burada törenle HDP’ye katıldı. Ereli’nin parti rozetini HDP İlçe Eş Başkanı Leyla Polat taktı.