Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, referandum sonucu için “AKP’nin tek başına iktidarının sonu geldi” dedi.

Partisinin Balıkesir il teşkilatının yemeğinde konuşan Perinçek'in konuşması şöyle: 

 “Bu referandumu özetleyecek olursak, AKP iktidarının sonu gözüktü. Bu maçın galibinin olmadığı görülüyor. Neredeyse yüzde 50-50 bir sonuç çıktı. Ama bu maçın birinci devresiydi. Şimdi ikinci devresi var. Türkiye 2019’da seçime gidecek. Belki 2018’de, belki 2017’nin sonunda seçime gidecek. Bu başka mesele ama, AKP’nin tek başına iktidarının sonu geldi.”

"VATAN PARTİSİ'NİN ÜSTÜNLÜKLERİ VAR"

Diken'de yer alan habere göre, Türkiye’nin birinci meselesinin ‘teröre karşı kesin kararlı ikna edici bir tavır, vatan bütünlüğü, terör örgütlerinin temizlenmesi’ olduğunu söyleyen Vatan Partisi lideri, “Burada Vatan Partisi’nin üstünlükleri var. Hem PKK’ya, hem FETÖ’ye tavır alıyor. Bu terörü kazımak için komşu ülkelerle işbirliği programını da bir altın gibi elinde tutuyor” dedi.

"NE DEMOKRASİSİ?" 

'Terör'ün ancak silahla bitirilebileceğini savunan Perinçek, bu işin ‘CHP’nin yaptığı gibi, barışçı yolla ve demokrasiyle’ çözülmeyeceğini ileri sürdü. 

Perinçek şöyle devam etti: “Ne demokrasisi? Adam silahını almış, senin Mehmetçiğini vuruyor. Sen ona daha ne vereceksin? Belediyeleri vermişsin, her türlü mitingini yapıyor, polise tokat atıyor. Türkiye’de teröristlere özgürlük vererek, Kürt sorununun çözümü geçti. Bunlar ancak silahla bastırılır. AKP, PKK’nın üzerine silahla gittiği için bunun meyvesini topladı. CHP ise ‘Barışa, demokrasiye aykırı’ diye hep buna karşı çıktı. Burası bir çıkmazdır.”