Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek iktidara yakınlığı ile bilinen Akit TV'de canlı yayına katıldı.

Akit TV'de canlı yayına katılan Doğu Perinçek, Sabri Balaman'ın sunduğu 'Gündem İzi' programında gündemi değerlendirdi.

Bölge illerinde yaşanan ablukaya ilişkin hükümetin ve iktidarın bu konuda sorumluluğu olduğunu söyleyen Perinçek, belediye başkanlarının görevden alınması gerektiği ifadelerini kullandı.

Perinçek, “Hükümet, iktidar bundan şikayet edemez, yapacağı şey şudur, İçişleri Bakanlığı'na yasalar şu yetkiyi vermektedir bütün suç işleyen belediye başkanlarının derhal belediye başkanlıklarının görevden alınması gerekir” dedi.

Fethullah Gülen grubu ‘paralel yapı’ya ilişkin değerlendirmede bulunan Perinçek, “Fethullah Gülen, örgütü Amerika'ya bağlıdır ve bu temizlenmelidir diyoruz. Biz kendi programımıza sahip çıkıyoruz. Burada Tayyip Erdoğanlar bizim yanımıza geldi, biz onların yanına gitmedik.Bunu da doğru buluyoruz. Türkiye'nin lehine olan bir şeyi doğru yapıldığı zaman efendim bunu falanca yaptı ben onu karşısına geçeceğim diye bir şey olur mu. Bu bizim yapacağımız iş değil.” ifadelerini kullandı.

"İslamcı" yayın politikasını benimseyen eden Akit TV'ye Doğu Perinçek'in konuk olması sosyal medyada da yankı uyandırdı.