Zaman gazetesi, polis kaynaklarından aldığı bilgilere dayanarak, Diyarbakır'daki HDP mitingine yapılan bombalı saldırının arkasında IŞİD militanı olduğunu iddia etti.

HDP'nin Diyarbakır mitingine yapılan bombalı saldırı sonucunda 3 kişi hayatını kaybetmiş ve 402 kişi de yaralanmıştı.

Zaman'ın haberine göre saldırıyı radikal islamcı örgüt IŞİD militanının gerçekleştirdiği iddia edildi.

Saldırıyla ilgili soruşturma devam ederken Gaziantep polisi önemli bilgilere ulaştı. Bombaları patlatan kişinin Adıyaman nüfusuna kayıtlı Orhan G. olduğu, uzun süredir Suriye’de IŞİD saflarında olduğu ve 2 Haziran’da saldırı için Diyarbakır’a geldiği iddia edildi.

İddiaya göre, Diyarbakır’daki bombayı patlayan IŞİD üyesi Orhan G., olaydan hemen sonra Gaziantep polisinin IŞİD’le irtibatından dolayı dinlediği İ.B isimli bir kişiyi aradı. Zanlının telefonda İ.B.’ye “Hemen çıkmam gerekiyor” dediği tespit edildi. Bunun üzerine şüphelenen ve çalışmasını yoğunlaştıran Gaziantep polisi zanlının bir iki telefon görüşmesine daha deşifre ederek operasyon başlattı. Polisin bir süre bekledikten sonra bombalama olayının zanlının, dinlemekte oldukları kişiyle görüştüğü sırada evine baskın düzenledi. Gözaltına alınarak Diyarbakır’a getirilen Orhan G.’nin Gaziantep’e vardığı ve buradan yine Suriye’ye geçmeye çalıştığı iddia edildi.