Basının manüplasyon yaparak verdiği haberler ile hükümetin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni hedef göstermesinin ardından 20-25 yaşlarındaki İlyas Honaz adlı saldırgan Büyükşehir Belediyesi’nin ana hizmet binasına taşlı saldırı gerçekleştirdi.

Saat 11.37 sıralarında elindeki taşı bir dosya ile gizleyen 20-25 yaşlarındaki İlyas Honaz, Dağkapı yönünden Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binasına geldi.

Gelir gelmez elindeki taşları ana hizmet binasının girişindeki kapıya fırlattı. Taşın sekmesi üzerine yeniden yerdeki taşı alıp yeniden cam kapıya atan saldırgan, camı kırdı.

Büyükşehir Belediyesi özel güvenlik elemanları ile zabıta ekipleri saldırgana müdahale ederek etkisiz hale getirdi ve kaçmaması için güvenlik odasına aldı. Hani doğumlu olduğu bildirilen İlyas Honaz daha sonra polis eşliğinde hastaneye götürüldü.

Büyükşehir Belediyesi Güvenlik Şube Müdürü Muharrem Evinç, ilk müdahaleyi yapan güvenlik görevlisi Kasım Tekin ile belediye avukatı Raşit Yalçın emniyete giderek şikayetçi oldu. (Yüksekova Haber)