DİSK Başkanı Kani Beko, 1 Mayıs için kendilerine Yenikapı’yı adres gösteren İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya cevap verdi. Taksim’in kendileri için önemli olduğunu söyleyen Beko, “Taksim’de 37 şehidimiz var, orada olma zorunluluğumuz var” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret eden DİSK heyeti çıkışta gazetecilere açıklama yaptı.

Ziyaretle ilgili bilgi veren Beko, “Yapılacak olan 1 Mayıs Birlik Mücadele Dayanışma Günü’nde bizlerle birlikte olacağını, dün İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, İzmir Milletvekili Musa Çam’ın Meclis’te yapmış olduğu ‘bedeli ne olursa olsun 1 Mayıs günü taksimde olacağız’ ifadeleri bizim için önemli” diye konuştu.

‘2013 YILINDA YAŞADIKLARIMIZI BU YIL KESİNLİKLE YAŞAMAK İSTEMİYORUZ”

İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın sözlerinin hatırlatılması üzerine Beko şunları söyledi:

“İçişleri Bakanı Taksim değil de Yenikapı’da kutlamaların olabileceğini ifade etti. Ancak bu normal bir miting değil. Normal mitingi siz Kadıköy’de, Yanikapı’da yapabilirsiniz. Taksim’de 37 şehidimiz var. Bu 37 şehidimizi anmak üzere birlik dayanışma mücadele gününü Taksim’de yapma zorunluluğumuz var. Üyelerimize karşı sorumluluğumuz var.

2008 yılında DİSK ve KESK’in AİHM’e açtığı bir dava var. Bu dava sonucu işçiler bu günü Taksim’de kutlayabilirler gibi karar var. Bu bağlayıcı karardır. İstanbul Valisi üzerine düşen görevi yapması gerekir. İstanbul’da 2013’de yaşadıklarımızı sizler de biliyorsunuz. Dört kardeşimiz sabahın erken saatlerinde bizlere atılan gaz bombası neticesinde hayati tehlike ile karşı karşıya kaldı. 10 binlerce kardeşimiz yaralandı. 100’e yakın kişi gözaltına alındı. 2013 yılında yaşadıklarımızı bu yıl kesinlikle yaşamak istemiyoruz. Başta İstanbul Taksim’de olmak üzere Türkiye’nin tüm alanlarında işçi sınıfına yakışır şekilde 1 Mayıs birlik dayanışma gününü kutlamak istiyoruz.” (Taraf)