Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 4 Temmuz günü Fransız Le Monde Gazetesi'ne verdiği mülakatta, "Minbic konusunda ABD ile gizli askeri bir anlaşmaya varıldı" şeklinde bir ifade kullanmadığını açıkladı.

Sözcü Bilgiç, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 4 Temmuz günü Fransız Le Monde Gazetesi'ne verdiği mülakata ilişkin bir soru üzerine şu cevabı verdi:

"Bugün (6 Temmuz) yazılı ve görsel basında Sayın Bakanımızın Fransız Le Monde gazetesine verdiği ve 4 Temmuz günü yayımlanan mülakatına atfen 'Minbic konusunda Türkiye'nin ABD ile gizli bir askeri anlaşma yaptığını' ifade ettiği yer almıştır.

“Sayın Bakan Le Monde gazetesi muhabirinin 'Türkiye'nin Minbic konusunda ABD ile nasıl bir anlaşmaya vardığı' şeklindeki sorusuna yanıt olarak, 'Bu konunun iki ülkenin askeri makamları arasında bir işbirliği konusu olduğunu ve askeri işbirliğinin detayları hakkında bilgi veremeyeceğini' ifade etmiştir.

“Sayın Bakan mülakatında 'Münbiç konusunda ABD ile gizli askeri bir anlaşmaya varıldı' şeklinde bir ifade kullanmamıştır."

NE OLMUŞTU?

Sputnik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye’deki Menbiç operasyonunda ABD ile ‘gizli anlaşma’ yaptıklarını ve konuşmak istemediğini aktarmıştı.

Haberde, Fransa’nın köklü gazetelerinden Le Monde’a konuşan Çavuşoğlu’nun, ”Menbiç’in geleceği konusunda nasıl bir anlaşmaya vardınız?” sorusuna ”Bu gizli bir askeri anlaşma, bunun hakkında konuşmak istemiyorum” ifadelerinin kullanıldığı belirtilmişti.