Türk Dışişleri Bakanlığı, İran Dışişleri Bakanı Sözcüsü Behram Kasımi’nin ‘sabırlı davrandıklarını ancak bunun da bir sınırı olduğu’ yönündeki sözlerine tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Münih Güvenlik Konferansı’nda “İran, Suriye ve Irak’ı Şii yapmak istiyor. İran’ı bölgenin istikrarı ve güvenliği için bu tür eylemlerini sonlandırması konusunda çağrıda bulunuyoruz” demişti. İran Dışişleri Bakanı Sözcüsü Behram Kasımi de açıklamalara tepki göstererek, ‘sabırlı davrandıklarını ancak bunun da bir sınırı olduğunu’ söylemişti.

Kasımi’nin sözlerine yanıt veren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, İran’ı ‘bölgedeki krizler nedeniyle ülkesine mülteci olarak sığınan insanları dahi savaş alanına sürmekten çekinmeyen bir ülke’ olarak tanımladı.

Kasımi, "Türk makamlarından, İran hakkında yaptıkları konuşmalarına daha fazla dikkat edip, bu tip sözlerin tekrarlanmamasını temenni ederiz. Türk dostlarımız bu tip ifadelerini tekrarlarsa biz de susmayıp karşılık vereceğiz” diyerek tepki göstermişti.