Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin 1 Haziran'dan itibaren AB'ye uyum için 89 ülkeye vize uygulamak zorunda kalacağını haberlerinin doğru olmadığını açıkladı.

AB'nin vize talep ettiği ülke vatandaşlarına vize uygulanması, Türkiye vatandaşlarının AB'ye vizesiz giriş yapabilmesi için Ankara'dan beklentiler arasında sayılıyor.

Dışişleri Bakanlığı ise, Türkiye'nin üçüncü ülkelere yönelik vize politikasının AB ile tam uyumlu hale getirilmesinin, AB'ye tam üye olduktan sonra uygulanması gereken bir yükümlülük olduğuna dikkat çekti.

Dışişleri Bakanlığı'nın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"Ülkemizin 89 ülkeye 1 Haziran tarihi itibariyle vize uygulayacağına dair basında yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Vatandaşlarımıza Schengen vize muafiyetinin sağlanması için AB ile müzakere süreci devam etmektedir. Ülkemizin üçüncü ülkelere yönelik vize politikasının AB ile tam uyumlu hale getirilmesi AB'ye tam üye olduktan sonra yerine getirmemiz gereken bir yükümlülüktür. Dolayısıyla bu aşamada ülkemizin AB'nin vize uyguladığı ülkelere 1 Haziran itibariyle vize uygulayacağına dair haberler doğru değildir." (BBC Türkçe)