Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antep'te 54 kişinin yaşamını yitirdiği canlı bomba saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çavuşoğlu, "Türkiye DAİŞ’in her zaman birinci hedefi olmuştur. Türkiye, DAİŞ’in yabancı terörist kaynağını kurutmuştur. DAİŞ’in ideolojisinin öldürülmesinde Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan rol oynamıştır, onun için Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye birinci hedeftir" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gaziantep'teki saldırının 12-14 yaşlarında bir canlı bomba tarafından düzenlendiğini açıklamıştı. Erdoğan, "Saldırıyı DAİŞ'in gerçekleştirdiğine dair güçlü emareler var" demişti.

Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius ile Dışişleri Resmi Konutu'nda görüşen Mevlüt Çavuşoğlu basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

DAİŞ’le mücadele içindeki ülkelerin İncirlik’te konuşlanmasına izin verdik. Sadece DAİŞ’le mücadele kisvesi altında kendine meşruiyet kazandırmaya çalışan terör örgütleriyle işbirliği içinde olmadık. Bundan sonraki süreçte de desteğimiz devam edecektir. Çünkü Türkiye DAİŞ’in her zaman birinci hedefi olmuştur. Türkiye, DAİŞ’in yabancı terörist kaynağını kurutmuştur.

DAİŞ’in ideolojisinin öldürülmesinde Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan rol oynamıştır, onun için Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye birinci hedeftir. Mücadele edeceğiz, mücadele edenlere destek vermeye devam edeceğiz.

GÜLEN’İN İADESİ

Bozdağ ile birlikte ABD'ye gideceğiz. Gülen’le ilgili heyet bugün gidiyor. Toplantılar devam edecek, bilgi belge paylaşılıyor. Biden’a neden iade istediğimizi söyleyeceğiz. Dosya tamamen hazırlandıktan sonra, bu dosyayı iletmek üzere bizzat Adalet Bakanı’yla Washington’a gitmeyi planlıyorum, hem dosyayı elden vereceğiz, hem de görüşmeleri yapacağız. Milletvekili heyeti de göndereceğiz.