İstanbul Başakşehir Belediyesi, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonları sonrasında ismi daha sık duyulan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yöneticiliğindeki TÜRGEV'e 30 yıllığına bir taşınmaz verdi. Vakfın yöneticileri arasında Başakşehir Belediye Başkanı da var. Yani protokolü imzalayacak her iki taraf da aynı kişi.

Başakşehir Belediyesi Meclisi, 9 Ocak 2015 tarihinde yaptığı toplantısında, 16. sırada aldığı kararla TÜRGEV'i yeniden gündeme taşıdı. Karar şöyle: "Başakşehir Mahallesi 367 ada 6 parsel sayılı taşınmazın TÜRGEV'e 30 yıl süreyle tahsis edilmesi hususunda protokol imzalamak üzere Başkanlık Makamına yetki verilmesi" oy çokluğuyla kararlaştırılmıştır.

Odatv'nin haberine göre, karara CHP'li Belediye Meclis üyeleri karşı çıktı. Hatta itirazlarını başvuru haline de getirdiler. Konu aynı zamanda CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz tarafından parlamentoya taşındı.

Ancak itirazda dikkat çeken bir nokta var. Çünkü taşınmazın niteliği "dini tesis alanıdır" olarak geçiyor. Yani TÜRGEV buraya sadece ibadethane yaptırabilir.