İstanbul’un Sarıyer ilçesine bağlı Armutlu mahallesinde polisin öldürdüğü Dilek Doğan’ın ailesi, polisin cenazeyi Gazi'deki cemevine getirmemeleri için kendilerine para teklif ettiğini açıkladı.

Milliyet’ten Gökçer Tahincioğlu'nun bugünkü yazısında gündeme getirdiği habere göre polis, Doğan ailesine "sakıncalı olabilir" gerekçesiyle böyle bir teklifte bulunmuş.

Dilek Doğan için 26 Ekim'de Armutlu'daki Boğaziçi Cemevi'nde bir cenaze töreni düzenlenmiş, ardından Doğan, memleketi Kahramanmaraş'ta toprağa verilmişti.

‘OĞLUN VURDU’ DEDİLER

Tahincioğlu’nun Milliyet'te “Kestim kara saçlarımı” başlığıyla yayımlanan (22 Kasım 2015) yazısında o teklifi şu sözlerle aktarıyor: 

“Bir anda öfkeli polisin elinde silah belirdi, ne olduğunu anlamadan o silah ateşlendi, Dilek’in bedeninden girip çıkan kurşun, Doğan ailesinin evinde de artık büyükçe karanlık bir delikti. Aynı polis, metrelerce ötedeki kardeşini göstererek, ‘Oğlun vurdu kızını’ dedi. Ne arbede ne boğuşma vardı o sırada, iki polis evin içindeydi. Sonra polisin elinden yeniden sıkmasını engellemek için silahı almaya çalıştı aile. Dilek ayaklarının dibinde yerdeydi. Kızlarını güçlükle çıkartıp o arbededen bütün aile hastaneye gitti.  Evdeki polisler ise önce kovanı arayıp, sonra köşe koltuğun arasına sıkıştığından bulamayınca, kaçarcasına gitti. Evde duruyor hâlâ çıkarttığı ayakkabılarının tekleri. Günlerce hastanede direndi Dilek, sonra son nefesini verdi. Kaçırdı hastaneden polis, sakıncalı olabilirdi cenazesi. Otopsiden sonra para bile teklif ettiler aileye, “Biz ödeyelim, memlekete gömün, getirmeyin Gazi’ye.”