MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin haftalık grup toplantısında gündemi değerlendirdi.

Bahçeli 1 Mayıs'taki olaylar nedeniyle hem hükümete hem sendikalara tepki gösterdi.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

Türk milletinin bağrından çıkan Yunus Emre'nin anıldığı Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat haftası kutlanmaktadır. Yunus Emre'nin yaşadığı çağda Türkçe'yi çok iyi kullanması ve eserleri kalıcılaşması Türk milletinin yüz akı olmuştur. Türkçe seslenişinin ve Türkçe bakışından dolayı kendisini hayranlıkla anıyorum ve rahmet diliyorum

Türkiye yaklaşık 10,5 yıldır karanlık bir dönemin,  fetret döneminde kalmıştır. AKP döneminde milletimizin aleyhine olacak ne varsa harekete geçirilmiştir. Türkiye karmaşık ilişkilerle ağır bir ortama mahkum edilmiştir. Kardeşlik ve dayanışma yıpranmıştır. Son 10,5 yılda doğruluk gerilemiş, yalan ilerlemiştir.

Milli kimlik zayıflamış, Türkiyelilik saçmalığı ortaya çıkmıştır. Türkçe küçümsenmiş anadil saçmalığı ortaya çıkarılmıştır. Federasyon gibi söylemler ortaya çıkmıtır. Psikolojik harekatlar akılalmaz dedikodular çıkmıştır. Hükümet ihaneti masumlaştırmak amacıyla her pis tezgahtan istifade etmiştir.

SİZLERE YAZIKLAR OLSUN

Biz annelerimizin beklentilerini biliyoruz. Biz gencecik evlatlarını kaybeden tüm annelerimizin acısını paylaşıyoruz. Analar ağlamasın sözünü PKK ile müzakereleri masumlaştırmak için kullananlara diyorum ki sizlere yazıklar olsun.

MOLOTOF MU SİRKE Mİ TARTIŞMASI

Geçtiğimiz hafta İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamalarının sarsıcı olaylara sahne olması hepimizi üzmüştür. En başta hükümet muhtemel hadiselerin seyrini okuyamamış işçi ve sendikalara sadece Taksim'e gelmeyin demiştir. Hükümet 1 Mayıs'ta orantısız güç kullanarak Türkiye'yi 3. Dünya Ülkeleri kategorisine sokmuştur.

Bu ortamdan faydalanan marjinal gruplar sapanlarla demir misketlerle molotoflarla zehir saçmışlardır. Yasadışı bir örgüt üyesi olarak gösterilen 17 yaşındaki bir kız çocuğunun başına da gaz bombası isabet etmiş, 1 Mayıs'ın anlam ve özelliği tamamen gölgelenmiştir. Günlerdir bu kız çocuğunun elindekinin molotof mu sirke mi olduğu konuşulmaktadır. Meselenin magazinleştirilmesi kabul edilmeyecektir. Huzurdan bahsedilen bir alanda bu olayların meydana gelmesi manidardır. İstanbul'daki olaylar dağdakilerin şehre indiğinin ispatı olmuştur.

İŞÇİ SENDİKALARI YANGINA KÖRÜKLE GİTTİ

İşçi sendikaları da yangına körükle gitti. Bu sendikalardan bazılarının genel başkanları sözde Akil insanlar arasında yer almışlardır. Akılları kendilerine yetmemiştir. Taksim inatlaşması Türkiye'yi germiş İstanbulluların huzurunu kaçırmıştır. 1 Mayıs günü İstanbul'daki çirkin tablodan herkes kendine ait dersleri çıkarmalıdır.

AKİLLERE ELEŞTİRİ

Bu 63 kişi kimleri irşat yani kimleri doğru yola getirmek üzere görevlendirilmiştir. Türk milleti yola getirilecek, terbiye edilecek bir millet midir ? Başbakan bunları protesto edenlerin sayısının toplamda 4 bin 980 kişi olduğunu iddia etmiştir. Ya hesap bilmiyorsun yada birileri seni ciddi şekilde aldatmaktadır. Bugün kalemiz içten tahrip edilmektedir. Başbakan ve 63'lükler ortak hareket etmekte, her kılığa girmektedirler. Gayrı milli, gayri ahlakı her yola girmişlerdir. Bu aşamadan son olarak diyeceğim odur ki Sayın Başbakan 63'lükleri ille de benzeteceksen o da milli tarihimizde 150'likler olarak geçen sabıkalı hainlere benzetebilirsin.

ERBAKAN'I SIRTINDAN VURDU

İmralı canisi Türkiye'ye getirildiğinde MHP işbaşında değildir. Yargılanmaya başlandığı Mayıs 1999'da da yaptığı cinayetler sorulmuştur. Nasıl bir yalan batmışsın ki sorgulama ile pazarlığı birbirine karıştırıyorsun. Sen AKP'ye oy verenleri saf mı sanıyorsun. Başbakan Erdoğan geçmişte milli görüşçü şimdilerde hamuduyla götürücü ABD'de BOP'çu Ankara'da çözümcüdür.Beşar Esad'e bebek katili diyen ama bir adım ötesinde bu sıfatların Türk milleti tarafından verildiği cani başıyla görüşen Erdoğan yaptıklarının bedelini bir bir ödeyecektir. Başbakan'ın hatırına birden bire merhum başbakanımız Erbakan Hocamız gelmiştir. yaşarken sırtından vurduğu Erbakan'ı bugün anması kendisi adına bir gelişmedir.

SEYRETMEK SUÇTUR

Bu referandum Türkiye'nin varlığını oyladığı bir seçim olacaktır. Yakın gelecek bu kadar tehlikelere gebedir. Atılması planlanan adımlar anayasal bir suçtur. Hükümet iradesinin devleti dönüştürmeye yetkisi bulunmamaktadır. Bu yüzden PKK'lıların 5'erli gruplar halinde sınır dışına gidişini seyretmek suçtur ve uyarmak isterim ki bu sorumluluktan hiçbir kurum muaf olmayacaktır.

Yarın başlayacağı iddia edilen PKK'lıların gitmesine hukuk kaidelerin neresinde vardır? Sınırlarımızda cirit atanlara güle güle demek nasıl bir teslimiyettir? Bu gelişmelerin hiçbir noktasında MHP destek olmayacak ve en önemlisi sessiz kalmayacaktır. Şunlardan herkes emin olsun ki kimse İmralı canisinin affını göremeyecektir. Kimse Kürt kardeşlerimi PKK'ya kuyruk yapamayacak. Hiç kimse PKK'nın Türkiye'yi rehin almasına şahit olamayacaktır. Aziz şehitlerimizin kemiklerini sızlatamayacaktır. Bunun güvencesi MHP'dir.

BEŞİKTAŞ'LI OLARAK GALATASARAY'I KUTLARIM

Bu düşüncelerle Spor Toto Süper Lig'in bitimine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray'ı da bir Beşiktaşlı olarak tebrik ediyorum.

ÖKSÜRÜK VE DİL SÜRÇMESİ

Bahçeli'nin konuşması sırasında sık sık öksürmesi dikkat çekti. Bahçeli Galatasaray'ın şampiyonluğunu kutlarken de dili sürçtü ve şampiyon yerine 'şampuan' dedi. Bahçeli bu dil sürçmesine kendisi de güldü. (Akşam)