'Yüzleşmeye istekliysen kendi mazinden başla'

 

 

MHP Lideri Bahçeli, Başbakan Erdoğan’a yüklendi: Madem yüzleşmeye bu kadar istekli, öyleyse kendi karanlık mazisine, içine girdiği hıyanet politikasına odaklanması yerinde olacaktır.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin haftalık olağan grup toplantısında yaptığı konuşmadan satırbaşları şöyle:

 

-Ülkemiz AKP iktidarının yol açtığı yıkımları yaşıyor. Vatanımız bölücülere, dağlarımız teröristlere, özgürlüklerimiz ise Batı yanlılarına peşkeş çekilmiştir. Türk milletine düşmanlıkta buluşan namertler bekledikleri imkânları AKP ile bulmuşlardır.

 

-Başbakan Erdoğan nice dokunulmaz konulara dokunulmasını sağladık diyerek doğru bir şey söylüyor. Ancak nedense dokunulmaz, konuşulmaz, yazılmaz diye takdim edilen her meselenin açıldığı kapı Cumhuriyet’tir, Türk milletinin şerefli niteliğidir.

 

-Erdoğan'a tavsiyemiz, madem yüzleşmeye bu kadar istekli, öyleyse kendi karanlık mazisine, içine girdiği hıyanet politikasına odaklanması yerinde olacaktır.

 

-Türk milletinin utanacağı bir geçmişi yoktur. Gerek CHP'nin gerekse AKP'nin milli meseleleri açmaları kimseye yarar sağlamayacaktır. AK Parti ile CHP arasındaki bu tartışma çelik çomak gibi oynadıkları bu oyun can yakmaya başlamıştır. Kabuk bağlamış yaralarla, kapanmış hadiselerle haddini aşan şekilde oynayan muhalefetin oyunları açık ve nettir.

 

-AKP ile CHP arasındaki atışmalara müdahil olmamız söz konusu değildir. Bu söz düellosunun bizim açımızdan bir ehemmiyeti yoktur. Bu konuların vicdanları nasıl kirlettiği ortadadır.

 

-Dersim'de yaşanan hadiselerin tanımını ve ismini koymak lazımdır. Siyasiler değil, tarihçiler konuşmalıdır. Dersim olayları ayaklanmadır Başbakan'ın sunduğu gibi katliam değildir. Başbakan, onurun şerefin varsa bu katliam iftirasından dolayı özür dilersin ve sözünü geri alırsın. Dersim bir isyan girişimdir. Bugünün PKK'sı KCK'sı neyse Dersim ayaklanmasını başlatanlar da onlardır.