Bahçeli konuşmasında Akil İnsanların konuşmalarını hatırlatarak akilleri PKK tetikçiliği ile suçladı. Bahçeli Ege'nin Akil İnsanı Baskın Oran'ı da sert sözlerle eleştirdi:

BASKIN ORAN'IN SÖZLERİNE TEPKİ

63'lükler psikolojik harekata başlamış. 63 aklı karışık hükümet imkanlarıyla gitmiştir. Ege'nin bir hain akil insanlarından birisi "Sen müzakere yaptığın insanlara hala terörist dersen kafalarda soru birikir" derken akillerin aklındakini söylemiştir. Bu çürümüş şahıs ulus devlete karşı olduğunu sıkılmadan açıklamıştı.

Yine 63 aklı karışıklardan birisi PKK'ya tazminat verilmesinden bahsetmiş, bir diğeri Türklerin Kürtlere borcu olduğunu söylemiştir. İşte AKP-PKK işbirliği ile toplanan sözde akillerin sözleri bunlardır. Acaba bu sözlerin sahipleri bölücü, ırkçı değil midir? Türk Kürt ayrımını kaşımak kalleşlik değil midir?

AKİLLER PKK TETİKÇİSİDİR

Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak adına PKK'ya tazminat isteyenler nasıl bir akilliktir? Bunlar PKK'nın akilleri midir? Bizim 63'lüklerle ilgili söylediğimiz ne varsa ortaya çıkmaktadır. Bunlar PKK tetikçileridir, Türk milletinin sırtındaki kamburdur. 63'lüklerden birçoğu şehidimizin haklarını aklarına getirmemiştir. Bunlar unvan, para ve şöhret avcısıdır. Bunların derdi kanın durması değil Türkiye'nin bölünmesi ve PKK'nın dağdan inerken Türkiye'yi esir almasıdır.

Damat Ferit'in nasihat heyeti ne şekilde yenilmişse bunlar da yenileceklerdir. Türk milleti mukadderatına gözü gibi bakacaktır. Milletimiz bölücü teröristleri hakkı yenmiş olarak gösterenlere itirazını gösterecektir.

Soruyorum bugünkü ihanet tablosunda silahı kimin nasıl ne şekilde bırakacağını anlayanınız var mıdır? Terör örgütünün herhangi bir mensubunda pişmanlık, suçluluk var mıdır? Dün yaptıkları katliamları bugün yapmayacaklarına dair bir pişmanlık var mıdır? (Akşam)