CHP’li Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanı Avcı’ya ‘Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi’ ders kitaplarında 12′nci cumhurbaşkanı olarak Erdoğan’ın adının basılmasını sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Tanrıkulu önergesinde, 2014-2015 eğitim dönemine ilişkin olarak basılan ‘Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi’ ders kitaplarında ‘Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanları’ başlığı altında verilen listede, henüz Cumhurbaşkanlığı Seçimi dahi yapılmamışken 12′nci Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan isminin yazılarak basıldığına ilişkin fotoğrafların sosyal medyada paylaşıldığını belirtti.

Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanı Avcı’ya şu soruları sordu:

* 2014-2015 eğitim yılı için basılan ‘Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi’ ders kitaplarında ‘Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanları’ başlığı altında verilen listede, henüz Cumhurbaşkanlığı Seçimi dahi yapılmamışken 12′nciCumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan isminin yazıldığı iddialar doğru mudur?

* Bu iddialar doğru ise henüz seçimler yapılmamışken, Cumhurbaşkanı adayı olan bir kişinin Cumhurbaşkanı olarak yazılmasının gerekçesi nedir?

* Henüz seçimler yapılmamışken bir adayın adını Cumhurbaşkanı olarak yazacak kadar kesin bilgiye nereden ulaşılmıştır? Seçim sonuçları Bakanlığınızca nereden bilinmektedir?

* İddialar doğru ise Recep Tayyip Erdoğan’ın adının 12′nci Cumhurbaşkanı olarak yazıldığı kitap sayısı kaçtır ve bu kitapların basım maliyeti kaç Türk Lirasıdır?