CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal’la ilgili internete düşen yeni bir ses kaydı, tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Baykal’ın görüntülerini kendisinin kaldırdığını söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapmasını isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yanıt veren Erdoğan, “Neyin açıklamasını yapacağım? Anayasa müzakereleri sırasında bunu sosyal medyadan kim kaldırdı? Ben kaldırdım. Yarım saat içinde kalkıp onu sosyal medyadan kaldıran Başbakan’a bu saygısızlığı hakareti yapamazsın” dedi.

Resmi bir açıklama beklediğini ifade eden Deniz Baykal ise “Bu Türkiye'de hukuk meselesidir, demokrasinin siyasetin ahlakın meselesidir. Bunların gereği mutlaka yapılmalıdır” diye konuştu.

Erdoğan, Baykal’ın sözleri üzerine “Ey Baykal, sana yazıklar olsun. Seni CD, kaset ile genel başkanlıktan indiren bu adamın şu andaki yalanlarına uyuyorsun. Eğer böyle bir tezgahın içerisinde Tayyip Erdoğan olsaydı, anayasa tartışmalarında yarım saat içerisinde senin bu görüntülerini sosyal medyadan kaldırır mıydı?” ifadelerini kullandı.

AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Deniz Baykal’ın avukatı Muzaffer Yılmaz’dan yazılı bir açıklama geldi.

Avukat Muzaffer Yılmaz, Deniz Baykal'ın, CHP Genel Başkanı olduğu sırada, kurgulanarak hazırlanan montaj kasetin, 6 Mayıs 2010'da bir takım karanlık güçler tarafından internet ortamında servis edildiğini dile getirdi.

Yazılı ve görsel basında, bu olayın "CHP'yi bitirmek için Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla gerçekleştiğine" ilişkin iddiaların yer aldığını belirten Yılmaz, bu iddiaların, Erdoğan'ın internette yayımlanan ses kaydına dayandırıldığını kaydetti.

Yılmaz, "Başbakan açıklama yapmamakta, 'Deniz Baykal'a ilişkin montaj kasetinin yarım saat içinde kendi talimatıyla sosyal medyadan kaldırıldığını' iddia etmektedir. Sayın Başbakanın bu iddiası gerçek değildir" dedi.

Montaj kasede ilişkin, Baykal'ın başvurusu üzerine, Ankara 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 7 Mayıs 2010'da "erişimin engellenmesi" kararı aldığını belirten Yılmaz, mahkeme kararının aynı gün Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) gönderilmesine rağmen, kararın geciktirilerek 11 Mayıs 2010'da uygulandığının, TİB tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirildiğini açıkladı.

Deniz Baykal'a ilişkin montaj kasetin, Erdoğan tarafından sürekli gündeme getirildiğini, meydanlarda ve miting alanlarında siyasi rant olarak kullanıldığını söyleyen Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Aynı şekilde mahkeme kararı olmasına rağmen, değişik tarihlerde komplo ve montaj kaseti internette erişime açılmış ve mahkeme kararları ile tarafımızdan erişim engellenmiştir. Ankara 11. Sulh Ceza Mahkemesi'nden 1 Kasım 2010'da erişimin engellenmesi kararı alınmasına rağmen, Telekomünikasyon Kurumu İletişim Başkanlığı kararı uygulamakta gecikmiş ve bunun üzerine Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na 2 Kasım 2010'da dilekçe verilerek, mahkeme kararının derhal ve gecikmeksizin uygulanması talep edilmek zorunda kalınmıştır.

Tüm bu mahkeme kararlarının ve yazışmalarımızın tarih ve sayılarını verme amacımız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Sayın Deniz Baykal'a ilişkin montaj görüntülerini yarım saatte sosyal medyadan ben kaldırdım' ifadesinin gerçek dışı olduğunun kamuoyunda hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde anlaşılması içindir. Bu hususta dahi gerçek olmayan beyanlarını binlerce kişi önünde söyleyen Başbakanın, Baykal'ın konuya ilişkin gerçekleri söylemesi ve resmi açıklama yapması çağrısına karşı, ne derece tutarlı olacağı ve beyanlarının inandırıcı olup olmayacağı kamuoyu tarafından değerlendirilmelidir."