HDP’ye katılan AKP eski genel başkan yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat’ın aşiretinden 150 genç Malatya’da HDP’ye katıldı.

Malatya'nın ve bölgenin en büyük aşiretlerinden Rışvan Aşireti'ne mensup yaklaşık 150 genç Halkların Demokratik Partisi Malatya İl Örgütü’nü ziyaret ederek HDP'ye katıldı. Katılımcılar adına konuşan Şener Arslan, HDP'nin “Yeni Yaşam” çağrısı ile ortaya koyduğu siyasi hattın Türkiye'de çözümü sağlayabilecek en doğru politika olduğunu söyledi.

Arslan, "Eşitlik temelinde ve demokratik ortamda bozulan kardeşlik duygularının yeniden inşa edilmesinin bölünmeden, kutuplaşmadan, ortak vatanda, demokratik cumhuriyette birlik ve beraberlik içerisinde yaşamakla olacağı bilincinden hareketle biz Rışvan Aşireti'ne mensup gençler, bundan sonra HDP'de yer ve görev almaya karar vermiş bulunmaktayız" dedi.

Gelişmeyi resmi twitter hesabından takipçilerine duyuran Dengir Mir Mehmet Fırat da şöyle yazdı:

“Mensubu olmaktan her zaman mutluluk duyduğum REŞİ (Rişvan) Aşireti Adıyaman, Malatya, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Kahramanmaraş, Konya, Ankara, Yozgat, Çorum, Kırşehir, Kırıkkale, Çankırı illerinde yoğun olarak yaşayan Türkiye'nin en büyük aşiretidir. Malatya'da REŞİ Aşiretine mensup gençlerin HDP saflarında yer alma kararı vermeleri nedeniyle mutlu oldum. Kendilerini kutluyor ve başarılar diliyorum. REŞİ Aşiretine mensup olan herkesin, gençlerin öncülük yaptığı bu tarihi davranışı oylarıyla destekleyecekleri ümidindeyim. Tüm REŞİ ailesini saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”