AKP içinden yeni bir parti çıkacak iddiasında bulunan HDP milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü aday göstereceği iddiasında bulundu.

Fırat'ın iddiasına göre yeni parti senaryolarını durdurmak için AKP genel başkanı değişecek. Ahmet Davutoğlu gidecek yerine Gül gelecek.

Samanyolu Haber'e konuşan Dengir Mir Mehmet Fırat daha önce 'AKP içinden yeni bir parti çıkacak' iddiasında bulunmuştu. Fırat şimdi ise AKP'nin Genel Başkanının değişeceğini iddia etti.

Ahmet Davutoğlu'nun gideceğini ifade eden Fırat:

"Siyaset mühendisleri devreye girdi. Orta sahada bir parti kurulabilir diyordum. Bunun önüne geçmek için AKP içinde genel başkan değişikliğine gidilecek. Bu süreç içinde de 3 yıl yasağına takılan ama bir türlü siyasete doymayan benim gibi ak saçlılar yeniden siyasete dönecekler ve ondan istifade edecekler. Bunlar siyaset olmadan yaşayamayan insanlar.

Şu anda AKP genel başkanlığı ve başbakanlık tartışma konusu. Son olarak yapılan Çiçek - Gül görüşmeleri nazara alındığında Abdullah Gül ve 3 dönemlikler bir şekilde yeniden bünyeye alınmak isteniyor. Gül'ün yapılacak bir kongrede bu kez Sayın Cumhurbaşkanının 'Benim adayım Abdullah Gül kardeşimdir" demesi şok yaratmamalı. Bu çekişme içinde nasıl bir koalisyon oluşur izleyeceğiz."

'HDP OY PATLAMASI YAPAR'

Ankara'daki koalisyon pazarlıkları hakkındada açıklamalar yapan Mir Dengir Fırat , Başbakan ile Cumhurbaşkanı arasında bu konuda görüş ayrılığı olduğunu ifade etti. Fırat'ın iddiasına göre Erdoğan MHP ile koalisyon isterken Davutoğlu CHP ile koalisyonu istiyor.

Fırat, erken seçime gidilme kararı alınması durumunda ise bunun en çok HDP'ye yarayacağını söyledi. Fırat, HDP'nin oy patlaması yapabileceğini ifade ederek "Bana göre bir erken seçimde HDP yüzde 20'leri aşacaktır. Birileri sonucun değişeceğini zannediyorsa halk o oyuna gelmeyecektir" dedi.