AKP'nin kurucuları arasında yer alan, daha sonra partisiyle yollarını ayıran ve HDP'den adaylığını koyarak yeniden siyasete dönen Dengir Mir Mehmet Fırat'a ait olduğu belirtilen "@dengirmirfirat" isimli twitter hesabında, "Seçime doğru HDP'yi kamuoyunda yıpratmak için, çeşitli eylem ve provokasyonlar olabilir", "Birileri tarafından, 'Askere, polise, Bayrağa saldırılar olabilir. Bunlar bizimle ilgili değildir. HDP'yi engellemek isteyenlerin operasyonu" şeklinde açıklama yapıldı.

Dicle Haber Ajansı'nda (DİHA) yer alan habere göre, söz konusu hesabın kendisine ait olmadığını ve kimler tarafından açıldığını bilmediğini belirten Dengir Mir Mehmet Fırat, "Bu paylaşımlar bana ait değil, kimler tarafından yazıldığını da bilmiyorum" dedi.

Fırat, şimdiye kadar herhangi bir twitter hesabının da olmadığını dile getirerek, "Dün haberdar oldum, böyle bir paylaşımda bulunmuşsun diye. Benim hiç twitter adresi yoktu. Dün bu bilgi üzerine, ilk defa kendi adıma hesap açtım. İhtiyaç hasıl oldu o yüzden hesap açtım" diye konuştu.

Dengir Fırat, bundan sonra "@dengirmir1" adresini kullanacağını bildirdi.

Dengir Mir Fırat hesabıyla payşalılan tweet şöyleydi: