HDP'nin Mersin'den milletvekili adayı ve AKP'nin kurucuları arasında yer alan Degir Mir Mehmet Fırat twitter üzerinden paylaştığı mesajlarla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Batman mitingindeki sözlerine tepki gösterdi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batman'da düzenlediği mitingde, HDP'nin seçim beyannamesinde yer alan "Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kapatacağız" söylemi üzerinden HDP'yi hedef alarak, "Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracağız diyorlar. Bunların dinle işi yok. Kaldıracağız dedikleri Diyanet Kürtçe Kuran mealini yayınladı. Biz adımlarımızı atmaya devam edeceğiz. Kudüs Yahudilerindir diyerek ileri gidiyorlar. Zerre kadar bunların İslam'la alakası yok. Kudüs Müslümanların en önemli Kabesi, biz buralarda hayat bulduk. Dağlardaki kamplarda elimizdeki belgeler; bunlar Zerdüşt dininin eğitimini veriyorlar. Bir oyuna geldik bir daha aynı oyuna gelmeyelim," diye konuşmuştu.

FIRAT:  EZİDİ VE ZERDÜŞT İNANCINA HAKARET ETTİ

HDP adaylarından Dengir Mir Mehmet Fırat ise Erdoğan'ın bu sözlerine işaret ederek, Cumhurbaşkanı'nın Ezidiler ve Zerdüştler ile ilgili sözlerinin hem bu inanca sahip olanlara hem de HDP'ye hakaret olduğunu belirterek, "Artık halkın bunu görmesi lazım ve sandıkta cevap vermesi gerek" dedi.

Fırat twitter hesabı üzerinden şu mesajları paylaştı: