Kemal Kılıçdaroğlu, CHP grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından bazı bölümler:

"Gaz bombası atıyorsunuz doğrudan hedef alıyorsunuz. Bunun birileri tarafından dile getirilmesi lazım. Birilerinin bunu örtmemesi lazım. Bu konuda görev yerine getiren tek parti var. Halkında yanında olan CHP’dir. Neden konuşuyorsunuz bunu. Neden konuşmayacağız. Niçin sahip çıkıyorsunuz bu genclere diyorlar. Neden çıkmayalım. Açık konuşuyorum. Bu ülkeye demokrasi ya gelecek ya gelecek. 

Gençler bizim gençlerimi, bizim çocuklarımız bezim geleceğimiz. O gençleri gözardı edemeyiz .Onların haklı eylemlerinin yanında kapı gibi CHP duracaktır. Dünya değişti, Türkye değişti Ataerkil toplumdan çocukerkil bir toplum olduk biz. Çocuğun ihtiyaçlarını hiçbir anne baba göz ardı edemez. Çocuğa kimse dokunamaz. Hiçbir genci bireysel bir avantaj peşinde olmadığını hepimiz biliyoruz. Genç delikanlıdır. Kenti için köyü için ülkesi için halkı için çalışan delikanlıdır. Gençlerimize sahip çıkmak onları dinlemek de her siyasi parti liderinin temel görevidir.  Gençlerimize apolitik dedik. Türkiye’ni ve dünyanın sorunun bilmiyor dedik. Bunlar bir şeyden anlamaz bunlar bilgisayar çocukları dedik. Ama gençler kendilerini bize de dünyaya da çok güzel şekilde anlattı. Küçük bir parkta yetişen bir filiz tüm dünyada ses getirdi. Çünkü bu kuşak küresel bir kuşak."

Demokrasi sadece sandığı gitmek değildir. Bu ülkede 73 milyon yurttaş yaşıyorsa 76 milyon insan vergi öder. Kime öder. Hükümet toplar vergiyi ve harcar. Vatandaş ödediğini vergiyi sorar, siyasi iktidar hesap verir. Türkiye henüz bu aşmaya gelmedi. Gençlerime, vergi veren her yurttaşıma söylüyorum. Verdiğin verginin hesabını sor. Demokrasinin kurallarından bir tanesi hesap sormak. Siyasi iktidar da hesap verir.

Demokrasilerde siyasi otorite sivil toplum kuruluşlarını dinleyecek ve onların sorunlarını çözecek. Çağdaş demokrasilerde her kesimin fikri alınır, Biz de usulen yapılır. Demokrasiyi derinleştirmemiz gerekir. Hani birisi diyor ya Türkiye 2. Sınıf demokrasi değil. Ne yazık ki Türkiye’de 3. Sınıf diktatörlük var diyorlar. Diktatörlükten bir önceki aşama. Taksim’deki gençlerimiz bu ülkede birinci sınıf demokrasi istiyorlar.

Eğer egemenliği parçalarsanız demokrasiyi güçlendirirsiniz. O nedenle yasama yürüme ve yargı oluşturulmuş. Bir kişi hepsini yönetmesin diye.  Benim polisim benim  valim diyor. Bunlar senin babanın malı mı. Vali devletin valisi, polis devletin polisi. Ama sen bunları kendi valin ve polisin haline getirdin. O nedenle ben sana diktatör diyorum Recep Tayyip Erdoğan.

'İKTİDARIN POLİSİNİ İSTEMİYORUZ'
Polise sahip çıkıyor. Polis halkın polisi senin polisi değil ki. Polis bizim çocuklarımız onlar. Sen ne yaptın halkla polisi karşı karşıya getirdin. Hatay Dörtyol’da AKP milletvekilinin oğlu polisleri sıraya dizip hesap sormuyor muydun. Senin aklın neredeydin o zaman.  Kalmışsın polisin savunuyorsun. Neden orantısız güç kullanıldı.  Polise saygımız var. Kimsenin endişesi olmasın. Halkın polisine saygımız var iktidarın polisini asla istemiyoruz.  Halkın polise CHP sahip çıkıyor.  Halkın polisinin özlük haklarının iyileştirilmesi için 3 tane öneri verdik. Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum. Halkın polisinden yanaysan gel şu polisin özlük haklarını düzeltelim. Her şeyi istismar ettiği gibi polisleri de istismar ediyor, polisleri kullanıyor.  Biz demokrasiyi bu ülkeye getiren siyasal parti olarak demokrasiyi sonuna kadar savunacağız. 

"SİZİN ANLADIĞINIZ İKİ DİL VAR"
Sizin anladığınız dilden konuşacağım dedi. İki dil var. Bir dil şiddet dili öbür dili sevgi dili. Şiddet dilini kullanan Recep Tayyip Erdoğan. Sevgi dilini kullanan gençlerimiz. Ne demek anladığınız dilden konuşacağım. Dövecek misin? Öldürecek misin? Demokrasi istiyor bu gençler.  Demokrasi isteyenlerin öldürüldüğü rejime dikta denir. Başındakine de diktatör denir.

Bütün Türkiye psikanalize merak sardı. Herkesi bir korku sardı. köşe yazarları bilim insanları sade vatandaş psikolog olduk. Hepimiz vazgeçirmeye çalışıyoruz. Ama ha yapma eyleme sert konuşma memleketi felakete götüreceksin. Ama ben bildiğimi konuşacağım diyor. Sana değil ülkeye  zarar veriyor.  Her toplumun içinde provokatör olur. Her yere sızabilirler. Hepimizin ortak görevi provokasyona gelmemektir.  Ama bir sorun var. Provokatör başbakan olursa ne olacak. Sorunumuz o. Ne söyledi. Gençler camiye bira şişeleri ile girdi.

Akıl var mantık var. Bir Recep Tayyip Erdoğan’a cami hassasiyeti için olmasa da başka bir şey sormak isterim. İncirlik üstünde Kuran yırtılırken neden sesin çıkmadı. Merak ediyorum Kuran yırtıldı. Hepimizin baş tacı ettiği kitap. Kuran yırtıldığında neden sesin çıkmadı. Irak’ta milyonlarca Müslüman kadına tecavüz edildi. Senin sesin neden çıkmadı Recep Tayyip Erdoğan. Sen ne yaptın o tecavüzcülere başarılar diledin. Bu halk biz sunu unutmayacağız. 

"PROVOKATÖRSÜN SEN"
Siyaset adamı sorumluluk sahibi olmak zorundadır. Camiye içki şişeleri ile girdi demek sorumsuzluktur. Onun da ötesinde ahlaksızlıktır. Hangi hırs yaptırıyor bunu. Yazık günah değil mi bu ülkeye. Acı ile gözyaşı ile kurduk bu ülkeyi. Sen provokasyon yapıyorsun. Bir numaralı provokatörsün sen. Kaldı ki bakın Gezi Parkı’nda insanlar Miraç Kandili’nde insanlar birlikteydi. Orada Cuma namazı da kılındı. Bu toplum birbirine saygılı. Herkes korkuyor. Acaba ne konuşacak.

“NAL TOPLAYIP GELDİ”
Sayın Başbakan Fas’a gitmeden önce Anadolu Ajansı bir haber verdi. Başbakan Fas Kralı ile görüşecek diye. Görüştü mü, Reddetti Başbakan’ı. Korku değil itibarsız bir Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı yarattı. İran’da da öyle olmadı mı . Bir gün beklettiler. Nal toplayıp geldi.  Ben rest çektim geldim bütün yandaş medya yazdı. Fas kralı reddetti neden sesiniz çıkmıyor. 
Son 10 yılın en büyük borsa düşüşünü yaşadık. Türkiye büyük kayıplar yaşadı. Bir haftada 12 milyar dolarlık kayıp verildi. Çıkıp bir konuşma yapıyorsun her şey berbat oluyor.

“NEYSE CHP’Yİ SUÇLAMADI”
Piyasadaki çalkantının nedeni faiz lobisine yıktı. Neyse bu sefer CHP’yi suçlamadı. Yapabilirdi. Tek ayak üstünde 40 tane yalan söyleyebilir. Bu ülkede faiz lobisi varsa yeni mi aklına geldi. Onların ümüğünü sıkacağım diyor. Sıkmazsan namertsin.

Borcu sen aldı faiz lobisinden şikayet ediyorsun. Vatandaştan aldığın verginden o borcu ödeyen sensin. Şimdi şikayet ediyorsun. Neden oturuyorsun  o koltukta.  Sıkılmasa şunu söyleyecek. O Gezi Parkı’nda oturan gençler o borcu yaptı diyecek.

FAİZ LOBİSİ
Faiz lobisine kim imkan sağlıyor. Recep Tayyip Erdoğan. Bizim sağlayacak halimiz yok herhalde.

Eğer faiz lobisinden şikayet ediyorsanız siz 10 yıldır neredeydiniz. Neden şimdi aklınız başınıza geldi. Faizden şikayet eder bunlar değil mi. 1979-2002 ödenen faiz 135 milyar lira. 2002’den bu yana 498 milyar lira faiz ödendi. Açıkla o zaman bunu Recep Tayyip Erdoğan. Bu faiz kimin cebinden çıktı. Herkes ödedi. Kim ödemedi. Recep Tayyip Erdoğan. Çünkü onlar dünyalıklarına yeni dünyalık ödediler.

Eğer siz ülkenin kazandığı gelirden 498 milyar lirayı faize öderseniz yatırıma yapacak para kalmaz. Esnaf kardeşlerime sesleniyorum. AKP’ye oy vermeye devam ederseniz kalanlarınız da kepenk kapatır.

“BU KADAR DA ATILMAZ Kİ”
Siyasetçi vatandaşını aşağılamaz. Dinin istismar etmez. Amacı dini istismar etmek. Senin dilin onlara leke sürmeye yetmez. Siyasetçi kul hakkı yemez. Kul hakkı yiyene hesap sorar. Bunlar kul hakkı yiyorlar, yiyenlerin de sırtını sıvazlıyorlar. Bunları yapıları böyle.
Siyasetçi yalan söylemez. Düşünün bir ülkenin Başbakanı çıkıyor Wallstreet’te polisler 17 kişiyi öldürdü diyor. Büyükelçi çıkıyor açıklama yapıyor. Yok öyle bir şey diyor. Merak ediyorum Bir ülkenin Başbakanı neden yalan söyler. Orada 17 kişi öldü biz de o kadar ölmedi mi demek istiyor. Bir ülkenin Başbakanı bir büyükelçi tarafından yalanlanıyor.

2 milyar 800 milyon ağaç dikildi dedi. Hesap yaptık böyle bir şey olabilir mi.  Yani 24 saat çalışsalar her 20 dakikada bir robot gibi dikiyorlar. Atma Recep din kardeşiyiz. Bu kadar da atılmaz ki. (Hürriyet)