Demokrasi İçin Birlik, HDP’ye dönük gece operasyonuna, Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da dahil olduğu 12 vekilin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Yapılan açıklamada, iktidarın politikalarının Kürtleri dışlayan ve iradesini yok sayan bir politika olduğu ve barışa değil savaşa hizmet ettiği vurgulandı.
 
Demokrasi İçin Birlik tarafından yapılan açıklama şöyle:
 
12 HDP milletvekilinin gözaltına alınmasıyla Türkiye’de demokrasi ve özgürlük ağır bir darbe daha almıştır. Çoğunluğun iradesini “millet iradesi” olarak göstermeye çalışan ve başı sıkıştıkça “millet iradesi”ne sığınan bir iktidarın, bu ülkede yaşayan Kürtlerin iradesini hiçe sayarak, Belediye Başkanlarından milletvekillerine kadar bütün seçilmiş temsilcilerini hapishaneye koymasının yarattığı çelişki ortadadır.
 
Kürtleri dışlayan ve Kürtlerin iradesini yok sayan bu siyaset barışa değil savaşa hizmet etmektedir. Oysa, içinde bulunduğumuz dönemde Türkiye’nin ihtiyacı, yurttaşların bir bölümünü dışlayan, ötekileştiren siyasetler değil, herkesin farklılıklarıyla birlikte, barış, özgürlük ve eşitlik içinde yaşayabilmesi olanağını yaratan siyasetlerdir. Böyle bir ortak yaşama zemininden şimdi biraz daha uzaklaşmış olduğumuzu görmekten büyük bir üzüntü duyuyoruz.
 
Ve sormak istiyoruz: Ey iktidar nereye?
 
Bu yol çıkmaz bir yoldur
 
(Kaynak: Sendika.Org)