Hatay'da konuşan HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Dermirtaş, Suriye'de yaşanan savaştan Hatay'ın çok etkilendiğini belirterek, "Halklar arasında ayrımcılık yapan bir başkan, mezhep ayrımcılığı yapan biri eşitlikten ve adaletten bahsedemez. Yeni yaşamda ısrar etmemiz halklar arasında birlikte yaşamak için tek seçenektir" dedi.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in söylemleri ne de değinen Demirtaş, "O koltukta oturan kişinin TRT'nin halka ait olduğunu bilmiyor. Bu tehdidi senin Başbakanın bile söylemedi. Bir memur çıkmış gelmiş beni tehdit ediyor" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında Hatay'a giden Selahattin Dermirtaş, Hatay Samandağ'da bulunan Bedircan Konferans Salonu'nda halk ile buluştu.  Demirtaş, bu topraklarda kardeşliği ve barışı inşa etmek için bu yola girdiğini belirterek, barışa en çok ihtiyaç duyan şehirlerin başında Hatay'ın geldiğini vurguladı.

Suriye'de yaşanan savaştan Hatay'ın çok etkilendiğini ve hükümetin bu duruma göz yumduğunu ifade eden Demirtaş, "Halkları arasında ayrımcılık yapan bir başkan, mezhep ayrımcılığı yapan biri eşitlikten ve adaletten bahsedemez. Yeni yaşamda ısrar etmemiz halklar arasında birlikte yaşamak için tek seçenektir. Tek dil, tek millet demiyoruz. Bu faşizan bir üsluptur. Türkiye'de onlarca millet, herkesin tek düze olması gerekmiyor. Biz çoğulcu bir devlet yeni bir yaşamda ısrar ediyoruz. Tek dil tek millet söylemi Hitlerce bir yaklaşımdır. Bu slogan ikinci dünya savaşının nedenidir. Biz Süryaniler, Kürtler, Türkler, Çerkezler ve Keldaniler, bütün kimliklerle bir arada yaşamak istiyoruz. Biz illa birbirimize benzetmek zorunda değiliz. Biz bu tekçi zihniyete mecbur değiliz" dedi.

AKP hükümetinin mezhepçilik yaptığını, AKP'nin oy toplarken sunni çoğunluğu dayatarak diğer kesimleri tehdit ettiğini vurgulayan Demirtaş, "AKP bütün kirli politikalarını inanç sömürüsü yaparak hırsızlığa ve katliamların üstünü örtmeye çalışıyorlar. Allah bu dini insanlığa gönderdi. AKP'nin hırsızlıklarını yorgan altında saklama ve başka dinlere zulüm yapsın diye göndermedi. Bizim çizgimiz ezilen tüm kesimleri kapsayan bir çizgidir. Özellikle kadınların bu özgürlüğe en fazla ihtiyacı var. Bu ülke emekçinin, işçinin, ezilenin ülkesidir, para babası, zenginlerin ülkesi değildir" dedi.

TRT Genel Müdürü'nün yayını keseceklerine ilişkin açıklamasına değinen Demirtaş, "O koltukta oturan kişinin TRT'nin halka ait olduğunu bilmiyor. Bu tehdidi senin Başbakanın bile söylemedi. Bir memur çıkmış gelmiş beni tehdit ediyor. Sen adil ve vicdanlı olsaydın, şu iktidarın kölesi olmazdın. Ben senin yerinde olsaydım, Allahtan korkardım. Ben seni her gün teşhir etmeye devam edeceğim" diye konuştu.