Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bitlis 2'inci olağanüstü kongresinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısına değinerek, "MGK, sen darbe kurumu olarak, Kenan Evren'in yumurtladığı bir MGK olarak, sen mi halkı temsil ediyorsun. Ya Kenan Evren'in kurduğu darbe kurumusunuz be? Sizin hiçbir meşruiyetiniz yok" dedi. 

AKP'nin asla demokrasiye inanmadığını belirten Demirtaş, "Cunta geldiğinde Evren'i alkışlayan methiye ve şiir yazan gelenektir. Hayatlarında Zulme karşı direniş geleneği yok" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın MGK’ya ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

"Dün, MGK bizi kastederek, bunlar halkın temsilcisi olamaz demişler. Hadi ordan be. MGK, sen darbe kurumu olarak, Kenan Evren'in yumurtladığı bir MGK olarak, sen mi halkı temsil ediyorsun. Hadi oradan. Biz halkı temsil etmiyoruz ya MGK halkı temsil ediyor öyle mi? Ya Kenan Evren'in kurduğu darbe kurumusunuz be? Sizin hiçbir meşruiyetiniz yok bir defa. Siz halkımıza ve iradesine de bin defa kurban olun. Böyle bir rezillik olamaz. Koskoca paşalar, bakanlar toplanmış 5 saat düşünmüşler en son bunlar halkın iradesi olamazlar diye açıklama yapmışlar. Utanmazlar sıkılmazlar, kendi hallerine bakmazlar dönüp bize ve bizim meşruyetimize laf söyleyecek cesareti bulurlar. Biz halkın içinden çıktığımız gün zaten o halkın temsilciyiz. MGK olarak kabul etsen ne olur etmesen ne olur."

NE OLDU?

Dün Binali Yıldırım başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK), 7 maddelik bildiri yayınladı. HDP’ye ilişkin maddede “Devletin hukuk sınırları içinde, kararlılık ve hassasiyetle yürüttüğü operasyonlar neticesinde, halkın desteğini alamayan ve teslim olmaktan başka çaresi bulunmayan terör örgütünün ve siyasi uzantılarının bölgede yaşayan vatandaşlarımızın temsilcisi olamayacağı vurgulanmıştır” ifadeleri kullanıldı.