Tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP), "Aydınlanan toplumla özgür geleceğe" sloganıyla gerçekleştirilen 4. Olağan Kongresi’ne mesaj gönderdi.

Demirtaş mesajında, "Faşizme karşı her alanda direnişi büyütmek örgütlü büyük halk kitleleri ile mümkündür. Dönemin örgütlülüğünü hamlesel bir çıkışa dönüştürmek istiyorsak, bu ancak eğitim ve ideolojik donanımla gerçekleşebilir" dedi.

‘FAŞİZME KARŞI HER ALANDA DİRENİŞİ BÜYÜTMELİYİZ’

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın mesajını DTK Eş Başkanı Leyla Güven okudu.

Demirtaş'ın kongreye gönderdiği mesaj şöyle:

"Tarihin yeniden yazıldığı kritik bir dönemde gerçekleştirdiğiniz kongrenin Kürdistan'ın her bir parçasında devam eden direnişlere denk bir moral ve coşku ile yapılacağını umuyoruz. Demokratik siyaset geleneğimizde önemli bir rol ve misyon üstlenmiş olan Demokratik Bölgeler Partisi'nin bu kongre ile birlikte devralacağı yeni misyonunun da oldukça önemli olduğunu belirtmek istiyoruz.

Faşizme karşı her alanda direnişi büyütmek örgütlü büyük halk kitleleri ile mümkündür. Dönemin örgütlülüğünü hamlesel bir çıkışa dönüştürmek istiyorsak, bu ancak eğitim ve ideolojik donanımla gerçekleşebilir. DBP'nin önümüzdeki süreçte bu yönlü eksiklikleri giderebileceğini umuyor ve diliyoruz. Gerek merkezi gerekse yerel düzeyde DBP'nin bugüne kadar görev almış bütün fedakar ve emektar arkadaşlarımızı kutluyoruz. Yeni görev alacak arkadaşlara da başarılar diliyorum."

(Kaynak: Dihaber)