"İç güvenlik paketine sokakta karşı dururuz" sözleri nedeniyle Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından hedef gösterilen ve üstü kapalı bir şekilde tehdit edilen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Davutoğlu'na yanıt verdi. Demirtaş, polise verilen geniş yetkiler sonrasında kan dökülürse bundan Başbakanın sorumlu olacağını söyledi.

Avrupa Parlamentosu'nda düzenlenen 11. Kürt Konferansı'na katılmak üzere Brüksel'de bulunan Demirtaş, "Başbakan güvenlik güçlerine bu kadar yetkiyi verirse dökülecek her damla kandan başbakan kendisi sorumludur. Bizim açıklamalarımızı dikkatli dinlesin, çarptırmasın" dedi.

'BİZİ ŞİDDET YANLISI GÖSTERMEYE KİMSENİN HAKKI YOK'

Şiddet çağrısı yapmadığını vurgulayan Demirtaş, "Hükümetin çıkardığı veya çıkaracağı güvenlik paketinin ciddi şekilde kan dökülmesine yol açacağı uyarısını yapıyorum ve bu konuda, bu paketin geçmemesi için bütün demokratik hakkımızı, muhalefet hakkımızı kullanacağımı belirtiyorum. Ama Başbakanını verdiği cevapta kaygılarımızın haklı olduğu ortaya çıkıyor. Çünkü kendisi ilk etapta hemen kan döküleceğini ifade ediyor. Kim dökecek bu kanı. Kusura bakmasın ama kendisi güvenlik güçlerine bu kadar yetkiyi verirse, öldürme yetkisi verirse kanı bizatihi kendisi dökmüş olacak, sorumlusu da kendisi olacak," dedi.

"BİZİMKİSİ İRADE BEYANI"

Anayasal bir hak olan yürüyüş ve miting hakkını kullanma konusunda irade beyan ettiklerini belirten Demirtaş, bu nedenle kendilerini şiddet yanlısı göstermeye kimsenin hakkı olmadığını söyledi.

DAVUTOĞLU NE DEMİŞTİ?

Demirtaş'ın 'güvenlik paketi'ni eleştiren sözlerine karşılık Ahmet Davutoğlu, birkaç kez "Bundan sonra şehirleri kan gölüne çevireceklerini söylüyorsa dökülecek her kandan Demirtaş sorumludur" demişti.