HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Iğdır İl Kongresinde konuştu, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Fethullah Gülen'e seslenerek, "Çıkın geçmişte kim ne yapmışsa anlatın. Cemaat çıkıp AKP'nin ne suçlar işlediğini anlatsın. AKP de eğer paralel yapının suç işlediği iddiasında ise belgeleri savcılığa versin" dedi.

Hükümet'e yönelik eleştirilerini dile getiren Demirtaş'ın konuşması şöyle:

"Hükümet 'yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet bitecek' diye iktidara geldiği, ama öylesine bir yolsuzluk, hırsızlık ve rüşvet olaylarına karıştılar ki cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzlukları bu dönemde yaşandı. Bunlar bizim Allah'tan korkumuz var dediler. Allah'tan korkusu olan hırsız olamaz, yalancı olamaz. 12 yılda iyi göründü ki bunların Allah'tan korkusu yoktur.

İktidarın yıllarca cemaat ile işbirliği yaptı. Önce onların hesabını ver, sonra gel bizlerden hesap sor. Diyelim ki birbirinizi kandırmıştınız, şimdi yanıldınız. O zaman buradan Fethullah Gülen'e de Başbakana da sesleniyorum. Çıkın geçmişte kim ne yapmışsa anlatın. Cemaat çıkıp AKP'nin ne suçlar işlediğini anlatsın. AKP de eğer paralel yapının suç işlediği ideasında ise belgeleri savcılığa versin. Ama bunu yapmak yerine bunlar kara propaganda yapıyorlar. Psikolojik savaş operasyonları yapacaklar. Diğer taraftan bizleri paralel güçlerle işbirliği yapıyorlar diyerek suçlarını ve günahlarını örtecekler."