HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş hakkında ‘örgüt propagandası’ yaptığı iddiasıyla Adana’da açılan davanın ilk duruşması görüldü. Mahkeme Demirtaş’ın savunmasının alınması için ertelendi
 
HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş hakkında 2011 yılında eski Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Adana İl Örgütü Kongresi’nde yaptığı konuşmasında “örgüt propagandası yaptığı” iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya tutuklu bulunan Demirtaş’ın avukatları katıldı. Yapılan kimlik tespitinin ardından geçilen duruşmada, mahkeme heyeti Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi’nden SEGBİS sistemi ile katılmasını istedi. Demirtaş’ın duruşmaya katılmayacağı ve gerekli savunmanın avukatları tarafından yapılacağının aktarılması üzerine duruşmaya devam edildi.
 
Duruşmada söz alan Demirtaş’ın avukatlarından Vedat Özkan, müvekkilleri ile görüştükten sonra uygun beyanda bulunacaklarını belirtti. Mahkeme heyeti, iddianamenin Demirtaş’a tebliğ edilmesi ve savunmasının alınması için duruşmayı 10 Ocak 2017 tarihine erteledi. (Kaynak: Özgürlükçü Demokrasi)