HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Van İl Kongresi'ne mesaj gönderdi.

Demirtaş mesajında "Bizler, başkaları gibi güller arasında değil, dikenli yollarda yürüyoruz" dedi.

HDP Van 2. Olağan İl Kongresi’ni gerçekleştirdi.

İl yönetimi seçimle yeni yönetimini belirledi. 

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, kongreye HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş cezaevinden mesaj gönderdi. 

‘KOLAY OLDUĞUNU HİÇ SÖYLEMEDİK’

Demirtaş’ın, mesajında şu ifadeler yer aldı; “Fiziken birlikte değilsek, kalben birlikte olduğumuzu biliyor, hissediyorum. Yolumuz zorludur. Zaten kolay olduğunu hiç söylemedik. Partimiz kendini eşitlik ve özgürlük mücadelesine adanmış milyonların partisidir. Ve bizler, başkaları gibi güller arasında değil, dikenli yollarda yürüyoruz. Ancak yolumuzun sonunda bir gül bahçesi düğünü olduğunu bilerek yürüyoruz”

Kongreye katılan HDP PM Sözcüsü Ayhan Bilgen ise “Ne zaman Kürtler kendi hakları için bir talepte bulunuyorsa, onu korkutmaya çalışmak, engellemek, Türkiye’nin olmazsa olmaz politikası oluyor. Türkiye’de farklı partiler olsa da, konu Kürtler olunca aralarında hiçbir fark bulunmuyor. Söylemde farklılıkları olsa da, Kürtlere yönelik çifte standartları çok açık” şekilde konuştu.

Kongrede İl Eş Başkanlığına Avukat Ümit Dede ve Yadişen Karabulak seçilirken, Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu : Azim Yacan, Bişar Abukan, Nesibe Akdağ, Hasan Güven, Handan Karakoyun, İsmail Demir, Gülistan Öner, Ömer Sönmez, Ayfer Şahin, Özgür Aras, Özdemir Örnek, Fırat Keser, Ahmet Güler, İbrahim Alparslan, Feyyaz Başak, Yunus İnan, Kenan Kanat, Hatice Kiye, İsmet Yıldırım, Cevdet Altındağ, Nuri Erol, Erol Gönülçeken, Faruk G ören, Tayyip Sertkal.